Τένις: Ο Νικ Κύργιος πέταξε καρέκλα και έφυγε από το γήπεδο

Τένις: Ο Νικ Κύργιος πέταξε καρέκλα και έφυγε από το γήπεδο Facebook Twitter
EPA
0

Με επεισοδιακό τρόπο έληξε η αναμέτρηση του Ελληνοαυστραλού τενίστα Νικ Κύργιου με τον Κάσπερ Ρουντ, στον δεύτερο γύρο του τουρνουά τένις της Ρώμης. 

Αρχικά το κλίμα στο τερέν και στις εξέδρες ήταν καλό. Οι θεατές αποθέωσαν κατά την είσοδό του τον Κύργιο και φώναζαν ρυθμικά το όνομά του. Τα δύο πρώτα σετ κύλησαν ομαλά. Ο Νορβηγός πήρε το πρώτο σετ αλλά στη συνέχεια ο Κύργιος κατάφερε να κάνει το 1-1. Όλα θα κρίνονταν στο τρίτο και τελευταίο σετ.

Εκεί ο 24χρονος Ελληνοαυστραλός πιέστηκε ιδιαίτερα από τον Νορβηγό αντίπαλό του. Όταν ο Κύργιος έχασε ένα game, ξέσπασε με βίαιο τρόπο ενώ δεκάδες αποσβολωμένοι θεατές τον τραβούσαν βίντεο.

Ο Κύργιος έσπασε τη ρακέτα του, εκτόξευσε μια καρέκλα και έβρισε τους θεατές. Στα βίντεο που έγιναν αμέσως viral, ο τενίστες ακούγεται να φωνάζει «κάθομαι και δίνω το 100% του εαυτού μου και είναι δύο ηλίθιοι εδώ. Έχω τελειώσει». Λίγο νωρίτερα, ο Ελληνοαυστραλός είχε διαμαρτυρηθεί, επειδή την ώρα τους σερβίς του κάποιοι από τους θεατές περπατούσαν στις κερκίδες - κάτι που δεν επιτρέπεται από τους κανονισμούς. Παρά τις συστάσεις που του έγιναν, εκείνοι συνέχισαν και ο Κύργιος φαίνεται πως έχασε την ψυχραιμία του. 

 

Κλωτσώντας μερικά μπουκάλια και πετώντας μια καρέκλα στο γήπεδο, ο Κύργιος επέστρεψε στη θέση του, μάζεψε τα πράγματα του, χαιρέτησε τον αντίπαλό του και τον διαιτητή και αποχώρησε. Πριν φύγει, ο διαιτητής τον τιμώρησε, δίνοντας το γκέιμ στον αντίπαλό του όπως προβλέπουν οι κανονισμοί.

Ο Κύργιος έχασε τελικά το παιχνίδι «στα χαρτιά» και ο Ρουντ πήρε το εισιτήριο για τη φάση των «16» του Internazionali BNL d' Italia. Ο Νορβηγός θα αντιμετωπίσει τώρα τον Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο που νίκησε εύκολα τον Νταβίντ Γκοφέν με 2-0 σετ (6-4, 6-2).

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM