Στον «Δημόκριτο» περνά το Εργαστήριο Ελέγχου Ντόπινγκ του ΟΑΚΑ

Στον «Δημόκριτο» περνά το Εργαστήριο Ελέγχου Ντόπινγκ του ΟΑΚΑ Facebook Twitter
0

Στη δικαιοδοσία του «Δημόκριτου» περνά το Εργαστήριο Ελέγχου Ντόπινγκ του ΟΑΚΑ με απόφαση του υπουργείου Αθλητισμού.

Ειδικότερα, την άμεση αντίδραση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, προκάλεσε το τελεσίγραφο του WADA περί άμεσης άρσης της πιστοποίησης του ελληνικού εργαστηρίου ντόπινγκ, αφού, επί 13 μήνες τώρα, δεν έχει συμμορφωθεί με τα διεθνή στάνταρ (ISL).

Ο κ. Αυγενάκης συγκάλεσε επείγουσα σύσκεψη με τους Ιωάννη Αγγελή, διευθυντή του Εργαστηρίου Ελέγχου Ντόπινγκ ΟΑΚΑ, και Δημήτρη Κλέτσα, διευθυντή Ερευνών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», παρουσία και του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντί-Ντόπινγκ είχε διαπιστώσει τη δραματική μείωση σε εξειδικευμένο προσωπικό (υποστελέχωση στο 50%), τον ξεπερασμένο από τις τεχνολογικές εξελίξεις εξοπλισμό και την έλλειψη επικυρώσεων, για τις μεθόδους επιβεβαίωσης απαγορευμένων ουσιών, και είχε δώσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα μερικών μηνών για να διορθωθεί η δομική ανεπάρκεια.

Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν συνέβη και στο "SOS" του Εργαστηρίου Ελέγχου Ντόπινγκ ΟΑΚΑ κλήθηκε πλέον να ανταποκριθεί η νέα πολιτική ηγεσία του Υφυπουργείου.

Ο κ. Αυγενάκης ζήτησε να προωθηθεί άμεσα η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με κεντρικό άξονα την υπαγωγή του εργαστηρίου στο ερευνητικό κέντρο ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος", εξέλιξη η οποία, μαζί με την απαραίτητη χρηματοδότηση, θα λύσει τα ζητήματα ISL, απομακρύνοντας οριστικά τον κίνδυνο τιμωρίας της χώρας από τον WADA.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ