Στίβος: Στο βάθρο ξανά η Τζένγκο- «Ασημένια» στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20

Στίβος: Στο βάθρο ξανά Τζένγκο- «Ασημένια» στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Ένα ακόμη μετάλλιο από μεγάλη διοργάνωση πρόσθεσε στη συλλογή της η Ελίνα Τζένγκο, που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στον ακοντισμό, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου Κ20. 

Η βροχή ταλαιπώρησε τις αθλήτριες που μετείχαν στον τελικό, στη διοργάνωση που γίνεται στο Ναϊρόμπι, αλλά η Τζένγκο κατάφερε να στείλει το ακόντιο στα 59,60 μέτρα, για να κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο.

Εξαιτίας της ισχυρής βροχής ο τελικός διεκόπη μετά τις δύο προσπάθειες των αθλητριών, οι οποίες αναγκάστηκαν να περιμένουν για πάνω από δύο ώρες μέχρι να επιστρέψουν στον αγωνιστικό χώρο. 

Νικήτρια ήταν η Αντριάνα Βιλάγκος από τη Σερβία με βολή στα 61,46 μέτρα. Τον προηγούμενο μήνα, η Τζένγκο αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης Κ20, με δεύτερη την αντίπαλό της από τη Σερβία η οποία σήμερα πήρε το χρυσό. 

Στίβος: Στο βάθρο ξανά Τζένγκο- «Ασημένια» στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 Facebook Twitter
Πηγή φωτό ΣΕΓΑΣ

Το μετάλλιο που κατέκτησε η 19χρονη είναι το δωδέκατο για τα ελληνικά χρώματα στην ιστορία του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου Κ20. Είναι το δεύτερο ελληνικό μετάλλιο στον ακοντισμό στη διοργάνωση, μετά το χάλκινο που είχε κερδίσει ο Κώστας Γκατσιούδης το 1992. 
 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ