Στίβος: Στο βάθρο ξανά η Τζένγκο- «Ασημένια» στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20

Στίβος: Στο βάθρο ξανά Τζένγκο- «Ασημένια» στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Ένα ακόμη μετάλλιο από μεγάλη διοργάνωση πρόσθεσε στη συλλογή της η Ελίνα Τζένγκο, που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στον ακοντισμό, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου Κ20. 

Η βροχή ταλαιπώρησε τις αθλήτριες που μετείχαν στον τελικό, στη διοργάνωση που γίνεται στο Ναϊρόμπι, αλλά η Τζένγκο κατάφερε να στείλει το ακόντιο στα 59,60 μέτρα, για να κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο.

Εξαιτίας της ισχυρής βροχής ο τελικός διεκόπη μετά τις δύο προσπάθειες των αθλητριών, οι οποίες αναγκάστηκαν να περιμένουν για πάνω από δύο ώρες μέχρι να επιστρέψουν στον αγωνιστικό χώρο. 

Νικήτρια ήταν η Αντριάνα Βιλάγκος από τη Σερβία με βολή στα 61,46 μέτρα. Τον προηγούμενο μήνα, η Τζένγκο αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης Κ20, με δεύτερη την αντίπαλό της από τη Σερβία η οποία σήμερα πήρε το χρυσό. 

Στίβος: Στο βάθρο ξανά Τζένγκο- «Ασημένια» στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 Facebook Twitter
Πηγή φωτό ΣΕΓΑΣ

Το μετάλλιο που κατέκτησε η 19χρονη είναι το δωδέκατο για τα ελληνικά χρώματα στην ιστορία του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου Κ20. Είναι το δεύτερο ελληνικό μετάλλιο στον ακοντισμό στη διοργάνωση, μετά το χάλκινο που είχε κερδίσει ο Κώστας Γκατσιούδης το 1992. 
 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM