Στίβος: Με ένα άλμα στον τελικό του Ευρωπαϊκού ο Τεντόγλου- Υπερασπίζεται τον τίτλο του αύριο

Άλμα του Μίλτου Τεντόγλου Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EPA
0

Ένα άλμα ήταν αρκετό για τον Μίλτο Τεντόγλου, προκειμένου να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του μήκους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, το οποίο ξεκίνησε σήμερα στο Τορούν.

 

Ο 23χρονος προσγειώθηκε στα 8,04 μ. στην πρώτη του προσπάθεια στον προκριματικό, έπιασε το όριο και δεν χρειάστηκε άλλο άλμα. Έτσι, έδωσε ξανά ραντεβού με τους αντιπάλους του για τον αυριανό τελικό (21:20), στον οποίο θα κληθεί να υπερασπιστεί τον ευρωπαϊκό τίτλο που κέρδισε πριν από δύο χρόνια στη Γλασκώβη.

 

 

Το 8,04 μ. που σημείωσε ο Τεντόγλου ήταν η δεύτερη καλύτερη επίδοση του προκριματικού του μήκους πίσω από το 8,18 μ. του Σουηδού Τόμπιας Μόντλερ, ο οποίος φαντάζει ως ο σημαντικότερος αντίπαλος του Έλληνα πρωταθλητή στη διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου. Ο Σουηδός πήρε το αργυρό μετάλλιο, πίσω από τον Τεντόγλου, στη Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκώβης το 2019. 

 

 

Ο Τεντόγλου έχει την κορυφαία φετινή επίδοση στην Ευρώπη, με 8,21 μ., ενώ ο Σουηδός ακολουθεί στη σχετική λίστα, χάρη στην επίδοσή του στον σημερινό προκριματικό.

 

«Ήθελα απλώς να κάνω ένα άλμα και να τελειώσω τον αγώνα μου. Ο διάδρομος εδώ είναι πολύ καλός», δήλωσε ο Τεντόγλου μετά τον προκριματικό.
 

«Στον τελικό πιστεύω πως μπορώ να προσεγγίσω το ατομικό μου ρεκόρ (8,38 μ.). Η διοργάνωση γίνεται με ιδιαίτερες συνθήκες. Ακόμη και αν δεν έχει θεατές, είναι ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό», συμπλήρωσε.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM