Στελέχη της FIFA δωροδοκήθηκαν για τα Μουντιάλ Ρωσίας και Κατάρ

Στελέχη της FIFA δωροδοκήθηκαν για τα Μουντιάλ Ρωσίας και Κατάρ Facebook Twitter
EPA
1

Στελέχη της FIFA δωροδοκήθηκαν για να ψηφίσουν υπέρ των υποψηφιοτήτων για τα Μουντιάλ του 2018, στη Ρωσία και του 2022, στο Κατάρ, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που το δικαστικό σύστημα μιας χώρας επιβεβαίωσε ότι υπήρξε δωροδοκία στην ψηφοφορία για τη χώρα διεξαγωγής των Μουντιάλ. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το οποίο κατηγορεί τρία νέα άτομα καθώς και μια εταιρεία, ο Τζακ Βάρνερ, πρώην πρόεδρος της Concacaf, έλαβε 5 εκατομμύρια δολάρια για να ψηφίσει για τη Ρωσία.

Εκτός από τον Τζακ Βάρνερ, που ήταν τότε αντιπρόεδρος της FIFA, το έγγραφο παραθέτει επίσης και στον Ραφαέλ Σαλγέρο, πρώην πρόεδρο της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Γουατεμάλας και πρώην μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δέχθηκε ένα εκατομμύριο δολάρια σε αντάλλαγμα για την υποστήριξή του στη ρωσική υποψηφιότητα στην αποφασιστική ψηφοφορία.

Στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, το έγγραφο αναφέρει επίσης ότι αρκετοί παράγοντες έλαβαν φακέλους προς εξαγορά των ψήφων τους. Αναφέρει τον πρώην πρόεδρο της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Βραζιλίας (CBF), Ρικάρντο Τεξέιρα και τον πρώην πρόεδρο της CONMEBOL, Νίκολας Λεόζ, ο οποίος πέθανε τον Αύγουστο του 2019.

Το γραφείο του Ομοσπονδιακού Εισαγγελέα του Μπρούκλιν δίνει ελάχιστες ενδείξεις για την προέλευση αυτών των πληρωμών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέλος ο Ρουί Βιτόρια από τον Παναθηναϊκό μετά το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα

Αθλητισμός / Τέλος ο Ρουί Βιτόρια από τον Παναθηναϊκό μετά το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα

Η πρόκριση επί της Σαχτάρ και της Σαμσουνσπόρ που οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στη League Phase του Europa League δεν στάθηκαν αρκετά για να αντισταθμίσει το απογοητευτικό ξεκίνημα στις εγχώριες διοργανώσεις
LIFO NEWSROOM
Πίκρα Αταμάν παρά το ασημένιο της Τουρκίας στο Eurobasket: «Δεν βλέπω κάτι θετικό όταν χάνουμε»

Αθλητισμός / Πίκρα Αταμάν παρά το ασημένιο της Τουρκίας στο Eurobasket: «Δεν βλέπω κάτι θετικό όταν χάνουμε»

Μετά το τέλος του ματς στη συνέντευξη τύπου ο Εργκίν Αταμάν δεν είχε όρεξη για πολύ κουβέντα, τονίζοντας ότι η ομάδα του έχασε ένα ματς που έλεγχε από την αρχή
LIFO NEWSROOM
Eurobasket 2025: Η πρώτη ανάρτηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο μετά το χάλκινο μετάλλιο

Αθλητισμός / Eurobasket 2025: Η πρώτη ανάρτηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο μετά το χάλκινο μετάλλιο

Ο 30χρονος σούπερ σταρ κοινοποίησε φωτογραφίες με τη μητέρα του, τα αδέρφια του, τη γυναίκα και τα παιδιά του, αλλά και στιγμές από την πορεία της Εθνικής Ελλάδας μέχρι το βάθρο του Eurobasket
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια