Ρολάν Γκαρός: Πιθανή η αναβολή, λόγω αύξησης των κρουσμάτων στη Γαλλία

French Open could be postponed because of increasing coronavirus cases Facebook Twitter
Πέρυσι το Ρολάν Γκαρός έγινε το φθινόπωρο, το κατέκτησε ο Ναδάλ (Πηγή φωτό EPA)
0

Η Γαλλίδα υπουργός Αθλητισμού, Ροξάνα Μαρασινεάνου, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αναβολής του Ρολάν Γκαρός, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα.

 

Η Γαλλία είναι από το Σάββατο ξανά σε εθνικό lockdown- το τρίτο από την αρχή της πανδημίας- και ο Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτό θα τερματιστεί στα μέσα Μαΐου.

 

Το Ρολάν Γκαρός είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί από τις 23 Μαΐου έως τις 6 Ιουνίου, ενώ τα προκριματικά θα γίνουν μία εβδομάδα νωρίτερα. Πέρυσι, το Γκραν Σλαμ μετατέθηκε για το φθινόπωρο, εξαιτίας της πανδημίας.

 

«Είμαστε σε συζητήσεις με τη γαλλική ομοσπονδία τένις, προκειμένου να δούμε αν μπορούμε να αλλάξουμε την ημερομηνία, για να συμπέσει με μια πιθανή επανέναρξη όλων των αθλημάτων και των σημαντικών διοργανώσεων», δήλωσε η Μαρασινεάνου στο France Info.

 

«Προσπαθούμε να περιορίσουμε τον κίνδυνο εστιών κρουσμάτων, της διάδοσης του κορωνοϊού εντός του επαγγελματικού αθλητισμού», συμπλήρωσε η υπουργός. Η Γαλλία δίνει μάχη ξανά με τον ιό. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας έχει κορυφωθεί και ξεπέρασε τους 5.000.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM