Ρολάν Γκαρός: Με θεατές στις κερκίδες το τουρνουά, αλλά και περιορισμούς

Ρολάν Γκαρός: Με θεατές στις κερκίδες το τουρνουά, αλλά και περιορισμούς Facebook Twitter
ΕPA
0

Με θεατές στις κερκίδες θα διεξαχθεί το Ρολάν Γκαρός, που θα ξεκινήσει στις 21 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 11 Οκτωβρίου.

Αν και το US Open που θα προηγηθεί (31 Αυγούστου- 13 Σεπτεμβρίου), θα γίνει χωρίς θεατές, όπως έχει δηλώσει ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, οι διοργανωτές του Γαλλικού Όπεν κάνουν διαφορετικά σχέδια.

Έτσι, την Πέμπτη ανακοινώθηκε ότι εντός του Ιουλίου (στις 16/7 για μέλη και 16/7 για το γενικό κοινό) θα ξεκινήσει η προπώληση των εισιτήριων για το Ρολάν Γκαρός, αν και με περιορισμούς. Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι η παρουσία των φιλάθλων θα περιοριστεί στο 50-60% της χωρητικότητας των γηπέδων στα οποία διεξάγεται το Γκραν Σλαμ, καθώς έχει προβλεφθεί να μένουν κενές θέσεις ανάμεσα στους θεατές.

Συγκεκριμένα, στα κεντρικά κορτ θα επιτρέπεται να καθίσουν μαζί παρέες έως τεσσάρων ατόμων, αλλά ανάμεσα στην κάθε παρέα θα υπάρχει ένα κενό κάθισμα. Στα υπόλοιπα κορτ, κάθε δεύτερο κάθισμα θα είναι κενό.

Αυτό σημαίνει ότι αναμένονται περίπου 20.000 φίλαθλοι στις αρχικές φάσεις του Ρολάν Γκαρός και περίπου 10.000 για τους τελικούς, δήλωσε ο πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας τένις, Bernard Giudicelli. Οι κανονισμοί διεξαγωγής θα αλλάξουν, αν η γαλλική κυβέρνηση αναθεωρήσει τις οδηγίες για τον κορωνοϊό, συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά τη μάσκα, οι διοργανωτές συνιστούν τη χρήση της όταν οι φίλαθλοι στέκονται ή κάθονται στις κερκίδες. Όμως, η μάσκα θα είναι υποχρεωτική όταν οι θεατές θα κινούνται στους χώρους του συγκροτήματος όπου διεξάγεται το Ρολάν Γκαρός. Ακόμη, θα έχουν ληφθεί μέτρα για την τήρηση των απαραιτήτων αποστάσεων, με βάση τις οδηγίες των ειδικών για τον κορωνοϊό, ενώ θα ενισχυθεί ο καθαρισμός και η απολύμανσης των χώρων.

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM