Ρολάν Γκαρός: Η 19χρονη Ιga Swiatek έγραψε ιστορία στον τελικό- «Ελπίζω να βλέπει η γάτα μου από το σπίτι»

Ρολάν Γκαρός: Η 19χρονη Ιga Swiatek έγραψε ιστορία στον τελικό- «Ελπίζω να βλέπει η γάτα μου από το σπίτι» Facebook Twitter
Η Iga Swiatek πανηγυρίζει την κατάκτηση του Ρολάν Γκαρός (Πηγή φωτό EPA)
0

Η Ιga Swiatek έγραψε ιστορία στον τελικό του Ρολάν Γκαρός, κατακτώντας το τρόπαιο έπειτα από τη νίκη της με 6-4, 6-1 έναντι της Sofia Kenin.

Στα 19 της, η Swiatek έγινε η πρώτη Πολωνή που κατακτά τον τίτλο σε major τουρνουά. Και το πέτυχε στην παρθενική εμφάνισή της σε τελικό του Γκραν Σλαμ, ενώ μέχρι τώρα δεν είχε κερδίσει σημαντικό τίτλο στο WTA Tour.

Λογική λοιπόν η αμηχανία της στις πρώτες δηλώσεις μετά τον θρίαμβό της. «Πρώτα από όλα ζητώ συγγνώμη γιατί δεν είμαι πολύ καλή στις ομιλίες, επειδή η τελευταία φορά που κέρδισα τουρνουά ήταν πριν από τρία χρόνια και πραγματικά δεν ξέρω ποιον να ευχαριστήσω», είπε η 19χρονη που έγινε η πρώτη που κατακτά το Ρολάν Γκαρός χωρίς να χάσει σετ, μετά την Justin Henin που το είχε πετύχει το 2007.


«Είναι τρελό για μένα, γιατί κάθε χρόνο παρακολουθούσα πώς ο Ράφα (Ναδάλ) σήκωνε το τρόπαιο και εγώ είμαι τώρα στην ίδια θέση», δήλωσε η Swiatek, που κατάφερε να βάλει το όνομά της στην ίδια πρόταση με το είδωλό της. Έγινε η νεαρότερη που κατακτά το τρόπαιο στο Roland Garos- σε άνδρες και γυναίκες- από το 2005 όταν το είχε κερδίσει για πρώτη φορά ο Ισπανός, επίσης στα 19 του.

Ρολάν Γκαρός: Η 19χρονη Ιga Swiatek έγραψε ιστορία στον τελικό- «Ελπίζω να βλέπει η γάτα μου από το σπίτι» Facebook Twitter
EPA

Η Swiatek ευχαρίστησε τους διοργανωτές «γιατί έκαναν εφικτό το τουρνουά, κάτι αρκετά δύσκολο σε αυτές τις εποχές», τον προπονητή της, αλλά και τον πατέρα και την αδελφή της, που την παρακολούθησαν από κοντά.

Δεν ξέχασε όμως την... γάτα της. «Στον προημιτελικό είχα μιλήσει για τη γάτα μου. Δεν είναι εδώ, αλλά ελπίζω να βλέπει από το σπίτι», είπε η 19χρονη που έγινε η τενίστρια με τη χαμηλότερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη που φτάνει στον τελικό. Τώρα, χάρη στον θρίαμβό της θα κάνει άλμα, ανεβαίνοντας από το Νο54 στο Νο17 του κόσμου.  


Με πληροφορίες από Washington Post

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM