Σε ένα νέο κεφάλαιο εισέρχεται η ΚΑΕ Άρης, καθώς η ομάδα της Θεσσαλονίκης περνά επισήμως στον έλεγχο επενδυτικού fund που συνδέεται με τον Ρίτσαρντ Σιάο. Ο μόλις 24 ετών επιχειρηματίας αναλαμβάνει τον ιστορικό σύλλογο σε μια περίοδο αναζήτησης σταθερότητας, φιλοδοξώντας να δώσει νέα πνοή στην «αυτοκρατορία» του ελληνικού μπάσκετ.
Ο Σιάο εμφανίζεται αποφασισμένος να ενισχύσει διοικητικά και αγωνιστικά τον Άρη, θέτοντας ως προτεραιότητα την επιστροφή της ομάδας στο προσκήνιο του ελληνικού και ευρωπαϊκού μπάσκετ. Η συμφωνία χαρακτηρίζεται ως κομβική, όχι μόνο για την οικονομική της διάσταση, αλλά και για το όραμα που μεταφέρει ο νέος ιδιοκτήτης.

Ρίτσαρντ Σιάο: Από τις start-ups στον αθλητισμό
Ο Ρίτσαρντ Σιάο είναι ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της RHC Group, επενδυτικής εταιρείας με έδρα τις ΗΠΑ και αντικείμενο την καινοτομία στον χώρο της τεχνολογίας, του αθλητισμού και της ψυχαγωγίας. Παράλληλα, μέσω της J17 Capital Inc επενδύει σε τομείς όπως το blockchain, το Web3 και οι διαδραστικές ψηφιακές εμπειρίες.
Ο ίδιος δηλώνει παθιασμένος με το μπάσκετ και έχει στραφεί μεθοδικά προς τον χώρο του αθλητισμού τα τελευταία χρόνια, αναζητώντας στρατηγικά σημεία εισόδου με μακροπρόθεσμη προοπτική. Ο Άρης φαίνεται να αποτελεί για εκείνον το πρώτο μεγάλο στοίχημα στο ευρωπαϊκό περιβάλλον.

Η φιλία με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και η σχέση με τους Μπακς
Ο Σιάο είναι στενός φίλος της οικογένειας Αντετοκούνμπο και συχνός θεατής στα εντός έδρας παιχνίδια των Μιλγουόκι Μπακς. Η γνωριμία τους ξεκίνησε την περίοδο 2020–21, όταν ο ίδιος συνδέθηκε με τον τότε ιδιοκτήτη της ομάδας, Μαρκ Λάσρ, και σύντομα βρέθηκε ακόμη και στα αποδυτήρια μετά από κρίσιμες νίκες στα πλέι οφ του ΝΒΑ.
Από εκείνη τη σεζόν, διατηρεί θερμή φιλία με τον Γιάννη και τον Θανάση Αντετοκούνμπο, με τους οποίους έχει ταξιδέψει αρκετές φορές στην Ελλάδα. «Δεν έχω επιχειρηματική εμπλοκή με τους Μπακς, αλλά η σχέση μου με την οικογένεια Αντετοκούνμπο είναι κάτι πολύτιμο», δήλωσε πρόσφατα ο ίδιος.

Όνειρο το NBA, πρώτο βήμα ο Άρης
Σε παλαιότερη συνέντευξή του στην Milwaukee Journal Sentinel, ο Σιάο είχε εκφράσει ανοιχτά την επιθυμία του να αποκτήσει στο μέλλον μια ομάδα του NBA. «Δεν είναι απλώς μια επένδυση. Είναι αγάπη για το παιχνίδι», είχε πει χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι θέλει πρώτα να αποκτήσει εμπειρία και να μάθει το περιβάλλον του επαγγελματικού αθλητισμού από μέσα.
Ίσως η εμπλοκή του με την ΚΑΕ Άρης να είναι το πρώτο οργανωμένο βήμα προς αυτόν τον στόχο. Οι πρώτες δηλώσεις του αφήνουν να εννοηθεί ότι η ενασχόλησή του με τον ελληνικό σύλλογο δεν θα περιοριστεί σε επίπεδο κεφαλαίων, αλλά θα συνοδευτεί από μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, σύγχρονη διοίκηση και επαγγελματικά πρότυπα λειτουργίας.