ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Ρίο: Ο Λόχτε ζήτησε δημοσίως συγγνώμη

Ρίο: Ο Λόχτε ζήτησε δημοσίως συγγνώμη Facebook Twitter
3

Τα social media επέλεξε ο Ολυμπιονίκης Ράιαν Λόχτε για να ζητήσει, δημοσίως, συγγνώμη για τις ζημιές που προκάλεσε σε βενζινάδικο, μαζί με τρεις ακόμη Αμερικανούς κολυμβητές, αλλά και για την ψευδή κατάθεσή του στην οποία υποστήριξε πως έπεσε θύμα ένοπλης ληστείας.

«Θα έπρεπε να ήμουν περισσότερο υπεύθυνος ως προς τον τρόπο που διαχειρίζομαι τον εαυτό μου και γι' αυτό ζητώ συγγνώμη από τους συναθλητές μου,» έγραψε ο Αμερικανός κολυμβητής στο Instagram. Σε άλλη ανάρτησή του, στο Twitter, ο Ράιαν Λόχτε δήλωσε: «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για τη συμπεριφορά μου το περασμένο σαββατοκύριακο».

Ο Λόχτε είχε προβάλει αρχικά την εξής δικαιολογία: «Είναι τραυματική εμπειρία να είσαι έξω αργά τη νύχτα με τους φίλους σου σε μία ξένη χώρα, με τον περιορισμό της γλώσσας και να έχεις έναν άγνωστο να σε σημαδεύει και να απαιτεί χρήματα για να σε αφήσει να φύγεις».

Τώρα, όμως, μετά τα νέα στοιχεία που προέκυψαν από τις αστυνομικές Αρχές εμφανίστηκε μετανιωμένος λέγοντας: «Αναλαμβάνω την ευθύνη για το ρόλο μου σε όσα συνέβησαν και έχω πάρει πολύτιμα μαθήματα. Έχουν ήδη ειπωθεί πολλά και από πολλές σημαντικές πηγές ως προς το τι συνέβη το περασμένο σαββατοκύριακο».

Από τους τέσσερις Αμερικανούς κολυμβητές που εμπλέκονται στους βανδαλισμούς σε βενζινάδικο, στις ΗΠΑ έχουν ήδη επιστρέψει οι Λόχτε, Γκάναρ Μπεντζ και Τζακ Κόνγκερ, ενώ στη Βραζιλία βρισκόταν ακόμη μέχρι το πρωί της Παρασκευής (19/8) ο Τζίμι Φέιγκεν ο οποίος θα πληρώσει 11.000 δολάρια σε φιλανθρωπικό ίδρυμα της Βραζιλίας.

 

Την ανακοίνωση έκανε ο δικηγόρος του Φέιγκεν, Μπρένο Μελαρανο Κόστα, μετά τη συνάντηση αρκετών ωρών που είχε με τον δικαστή αλλά και τους υπαλλήλους του υπουργείου δίωξης.


Η Ολυμπιακή επιτροπή των ΗΠΑ (USOC) αναγκάστηκε να καταδικάσει τη συμπεριφορά των αθλητών της και να ζητήσει συγνώμη από τις αρχές της Βραζιλίας: «Η συμπεριφορά των αθλητών αυτών είναι απαράδεκτη και δεν συνάδει με τις αρχές του αθλητισμού των Ηνωμένων Πολιτειών. Ζητούμε συγνώμη από τις αρχές της Βραζιλίας», δήλωσε σχετικά ο εκπρόσωπος της USOC, Σκοτ Μπλάκμαν, ο οποίος τόνισε πως η επιτροπή θα προχωρήσει σε έρευνα για τα όσα συνέβησαν στο Ρίο.

3

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ