Το παραπάνω gif έκανε τις τελευταίες δύο μέρες του γύρο του ίντερνετ συνοδευόμενο από χλευαστικά σχόλια σε δημοσιεύματα που είχαν τίτλους όπως: "Αθλητής του επί κοντώ έριξε τον πήχη με το πέος του". Ο ιάπωνας Χιρόκι Ογκίτα πέρασε στην ιντερνετική ιστορία των Ολυμπιακών ως μια από τις fail εμφανίσεις και διακωμωδήθηκε όσο κανείς.

 

 

Ένα βίντεο με τον αθλητή, παρουσιάζεται ως η καταγραφή του χτυπήματος της μπάρας από το πέος του και ως ο αποκλεισμός του εξαιτίας της επαφής. Όμως ο αθλητής από την Ιαπωνία σήμερα απαντά σε όλα τα σχόλια και τα δημοσιεύματα, διαψεύδει πως έριξε τον πήχη με τον τρόπο που αναφέρεται και δηλώνει απογοητευμένος.


"Ποτέ δεν περίμενα τα ξένα μέσα ενημέρωσης να με αποδομήσουν με τέτοιο τρόπο," λέει ο 28χρονος σύμφωνα με το BBC. "Είναι άλλο πράγμα, αν ήταν αλήθεια, αλλά έχω να πω ότι είμαι αρκετά συντετριμμένος που έφτασαν τόσο μακριά και επινόησαν κάτι για να με χλευάσουν και να με γελοιοποιήσουν τόσο πολύ." προσθέτει.

 


 

Ένας εμπειρογνώμονας του αθλήματος δήλωσε στο BBC πως ήταν μια ατυχής γωνία λήψης από την κάμερα. Το δοκάρι είχε ήδη πιεστεί πολύ από το χέρι του", δήλωσε την ίδια ώρα ο προπονητής του άλμα επί κοντώ David Yeo, στη Σιγκαπούρη τονίζοντας πως η μπάρα θα έπεφτε σίγουρα.

 

Παρά την απογοήτευση του, ο αθλητής, ενθάρρυνε τους αναγνώστες να δείξουν ενεργό ενδιαφέρον για το άθλημα.
"Για να είμαι ειλικρινής, είναι αρκετά σκληρό, αλλά υποθέτω ότι τώρα είμαι στο προσκήνιο, έτσι αυτό θα μπορούσε να είναι και μια ευκαιρία. Θα κάνω το καλύτερο που μπορώ για να γελάσω τελευταίος." αναφέρει και τέλος παραδέχεται και ο ίδιος πως όταν βλέπει το στιγμιότυπο του φαίνεται όντως κάπως αστείο.