Κάθε πρόκριση σε Ολυμπιακούς αγώνες είναι σπουδαίο επίτευγμα. Στην περίπτωση της Ρικάκο Ίκεε όμως, φαντάζει πραγματικός άθλος. Γιατί πριν από δύο χρόνια η Γιαπωνέζα κολυμβήτρια διαγνώστηκε με λευχαιμία.

 

Η 21χρονη ήταν νικήτρια στα 100 μ. πεταλούδα στα τράιαλς κολύμβησης της Ιαπωνίας για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο. Η επίδοσή της (57.77) δεν ήταν αρκετή για να της δώσει την πρόκριση σε ατομικό επίπεδο, αλλά χάρη σε αυτή εξασφάλισε μια θέση στην ομάδα των 4Χ100 μ. μεικτής σκυταλοδρομίας για τους Ολυμπιακούς αγώνες.

 

«Μετά τον ημιτελικό δεν πίστευα ότι μπορούσα να πετύχω τέτοιο χρόνο, πόσο μάλλον να μπω στην ομάδα», δήλωσε η Ρικάκο Ίκεε, αδυνατώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της. «Δεν σκέφτηκα καν ότι θα κερδίσω αυτή την κούρσα. Είμαι τόσο χαρούμενη», συμπλήρωσε.

 

Η κολυμβήτρια έμεινε για δέκα μήνες στο νοσοκομείο έπειτα από τη διάγνωση και επέστρεψε στην πισίνα τον Μάρτιο του 2020. Πριν από επτά μήνες κατάφερε να επανέλθει και στην αγωνιστική δράση. 

 

«Ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολα ή σκληρά είναι τα πράγματα, αν δουλέψεις σκληρά ανταμείβεσαι», δήλωσε η Ίκεε και πρόσθεσε: «Στο τέλος μπήκα στην κούρσα με τη σκέψη “είμαι στο σπίτι μου, ανήκω εδώ”. Είμαι τόσο τυχερή που έχω συναθλητές οι οποίοι μου έδωσαν τόσο κουράγιο σήμερα».