Απεργία της ΓΣΕΕ

Ρικάκο Ίκεε: Δύο χρόνια αφού διαγνώστηκε με λευχαιμία, η κολυμβήτρια πήρε «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς αγώνες

Ρικάκο Ίκεε: Δύο χρόνια αφού διαγνώστηκε με λευχαιμία, η κολυμβήτρια πήρε «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς αγώνες Facebook Twitter
Πηγή φωτό Getty Images
0

Κάθε πρόκριση σε Ολυμπιακούς αγώνες είναι σπουδαίο επίτευγμα. Στην περίπτωση της Ρικάκο Ίκεε όμως, φαντάζει πραγματικός άθλος. Γιατί πριν από δύο χρόνια η Γιαπωνέζα κολυμβήτρια διαγνώστηκε με λευχαιμία.

 

Η 21χρονη ήταν νικήτρια στα 100 μ. πεταλούδα στα τράιαλς κολύμβησης της Ιαπωνίας για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο. Η επίδοσή της (57.77) δεν ήταν αρκετή για να της δώσει την πρόκριση σε ατομικό επίπεδο, αλλά χάρη σε αυτή εξασφάλισε μια θέση στην ομάδα των 4Χ100 μ. μεικτής σκυταλοδρομίας για τους Ολυμπιακούς αγώνες.

 

«Μετά τον ημιτελικό δεν πίστευα ότι μπορούσα να πετύχω τέτοιο χρόνο, πόσο μάλλον να μπω στην ομάδα», δήλωσε η Ρικάκο Ίκεε, αδυνατώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της. «Δεν σκέφτηκα καν ότι θα κερδίσω αυτή την κούρσα. Είμαι τόσο χαρούμενη», συμπλήρωσε.

 

Η κολυμβήτρια έμεινε για δέκα μήνες στο νοσοκομείο έπειτα από τη διάγνωση και επέστρεψε στην πισίνα τον Μάρτιο του 2020. Πριν από επτά μήνες κατάφερε να επανέλθει και στην αγωνιστική δράση. 

 

«Ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολα ή σκληρά είναι τα πράγματα, αν δουλέψεις σκληρά ανταμείβεσαι», δήλωσε η Ίκεε και πρόσθεσε: «Στο τέλος μπήκα στην κούρσα με τη σκέψη “είμαι στο σπίτι μου, ανήκω εδώ”. Είμαι τόσο τυχερή που έχω συναθλητές οι οποίοι μου έδωσαν τόσο κουράγιο σήμερα».

Αθλητισμός
0

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ