Ράλι Ακρόπολις: Μεγάλος νικητής ο Κάλε Ροβάνπερα– Η τελική κατάταξη

Ράλι Ακρόπολις: Μεγάλος νικητής ο Κάλε Ροβάνπερα – Η τελική κατάταξη Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Νικητής στο Ράλι Ακρόπολις αναδείχθηκε σήμερα ο Κάλε Ροβάνπερα, φθάνοντας στη δεύτερη νίκη της καριέρας του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC).

Ο 20χρονος Φινλανδός οδηγός της Toyota τερμάτισε πρώτος στον 9ο φετινό αγώνα του πρωταθλήματος και άφησε πίσω του δύο παγκόσμιους πρωταθλητές, τον Οτ Τάνακ (Hyundai) και τον Σεμπάστια Οζιέ (Toyota).

Μετά την επιστροφή του αγώνα στο σχεδιασμό της διεθνούς ομοσπονδίας αυτοκινήτου, μετά από οκτώ χρόνια, ο Ροβάνπερα κατέκτησε σήμερα την πρωτιά, κερδίζοντας παράλληλα και την Power Stage, μπροστά από τον Τάνακ και τον Οζιέ, ο οποίος έκανε στην Ελλάδα ένα τεράστιο βήμα για την κατάκτηση του 8ου πρωταθλήματος του στη σπουδαία καριέρα του.

Ο νεαρός οδηγός «έχτισε» με εντυπωσιακό τρόπο διαφορά ασφαλείας στην κορυφή του αγώνα το Σάββατο, κερδίζοντας τις τέσσερις πρώτες από τις έξι ειδικές. Έτσι, ξεκίνησε τις σημερινές τρεις ειδικές με διαφορά 30 δευτερολέπτων από τον Τάνακ και 40 από τον Οζιέ.

Ο Οζιέ δεν ρίσκαρε ούτε στην Power Stage και έφτασε χωρίς κανένα απρόοπτο στον τερματισμό. Έτσι κρατάει τον τίτλο στα χέρια του, καθώς αύξησε στους 44 βαθμούς τη διαφορά του από τον Έβανς, στους 50 από τον Νεβίλ και στους 51 από τον Ροβάνπερα, ενώ απομένουν τρεις αγώνες ακόμα για το φινάλε της σεζόν.

Πρώτος Έλληνας ήταν ο Ιορδάνης Σερδερίδης που με Ford Fiesta κατέλαβε τη 19η θέση (με συνολική διαφορά 27:17.5 από το νικητή. Μετά από το Ακρόπολις, το φετινό WRC θα συνεχιστεί με το Ράλι Φινλανδίας, που μεταφέρθηκε για τις 1-3 Οκτωβρίου.

Η πρώτη δεκάδα της γενικής κατάταξης του Ράλι Ακρόπολις:

Ο Ροβάνπερα νικητής στο Ράλι Ακρόπολις Facebook Twitter
Ο Ροβάνπερα νικητής στο Ράλι Ακρόπολις Facebook Twitter
Ο Ροβάνπερα νικητής στο Ράλι Ακρόπολις Facebook Twitter

Και το 2023 το Ράλι Ακρόπολις στην Ελλάδα

Την εξασφάλιση της διεξαγωγής του Ράλι Ακρόπολις και το 2023, αποκάλυψε με ανάρτηση του στα social media ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.


«Και το 2023 θα έχουμε Ράλι Ακρόπολις. Η φετινή διοργάνωση ήδη κρίθηκε άρτια και απολύτως επιτυχημένη και εξασφαλίσαμε θέση στο ημερολόγιο του WRC για το 2023», έγραψε ο κυβερνητικός παράγοντας.

Η θέση του αγώνα για το 2022 ήταν ήδη εξασφαλισμένη.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σλούκας για Euroleague: «Υπήρχαν αρκετές νύχτες που δεν μπορούσα να κοιμηθώ καλά»

Αθλητισμός / Σλούκας για Euroleague: «Υπήρχαν αρκετές νύχτες που δεν μπορούσα να κοιμηθώ καλά»

Το εντυπωσιακό ντοκιμαντέρ της EuroLeague για την περυσινή πορεία του Παναθηναϊκού προς την κορυφή της Ευρώπης, είναι πλέον διαθέσιμο σε όλους, μέσω του επίσημου καναλιού της διοργάνωσης στο YouTube
LIFO NEWSROOM
Οργισμένος ο Πεπ Γκουαρνιόλα μετά την ήττα – Αρνήθηκε να δώσει το χέρι του στον Χέντερσον

Αθλητισμός / Οργισμένος ο Πεπ Γκουαρνιόλα μετά την ήττα – Αρνήθηκε να δώσει το χέρι του στον Χέντερσον

Η ήττα σηματοδοτεί τη δεύτερη διαδοχική απώλεια του Κυπέλλου για τη Σίτι, ενώ για την Κρίσταλ Πάλας αποτελεί μια ιστορική επιτυχία που τη φέρνει για πρώτη φορά στα ευρωπαϊκά σαλόνια
LIFO NEWSROOM
Ακίλλε Κομπανιόνι: Ο πρώτος άνθρωπος στην κορυφή του Κ2 και μια αμφιλεγόμενη μορφή της παγκόσμιας ορειβασίας

Αθλητισμός / Ακίλλε Κομπανιόνι: Ο πρώτος άνθρωπος στην κορυφή του Κ2 και μια αμφιλεγόμενη μορφή της παγκόσμιας ορειβασίας

Η ιστορική αποστολή του 1954 στο Κ2 – το οποίο δεσπόζει στα σύνορα Πακιστάν και Κίνας – υπήρξε εμβληματική για την Ιταλία της μεταπολεμικής εποχής
LIFO NEWSROOM