Πρωταθλήτρια αποκαλύπτει ότι αυτοτραυματιζόταν καθημερινά για να ελέγξει το άγχος της στους Ολυμπιακούς της Αθήνας

Πρωταθλήτρια αποκαλύπτει ότι αυτοτραυματιζόταν καθημερινά για να ελέγξει το άγχος της στους Ολυμπιακούς της Αθήνας Facebook Twitter
0

Σε μια σκληρή αποκάλυψη προχώρησε η χρυσή Ολυμπιονίκης και μία από τις σύγχρονες ηρωίδες του στίβου, Κέλι Χολμς, η οποία εξομολογήθηκε ότι κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα συνήθιζε να αυτοτραυματίζεται σοβαρά σε μία προσπάθεια να ελέγξει το άγχος της. Η Χολμς που σήμερα ζει στο Κεντ, τότε είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στη διαδρομή των 800μ. και των 1.500μ., ωστόσο προφανώς αυτές οι διακρίσεις είχαν το τίμημά τους. 

«Στην καλύτερη περίπτωση κοβόμουν μια φορά την ημέρα τουλάχιστον με ψαλίδι», αποκάλυψε η χρυσή ολυμπιονίκης κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής για την ψυχική υγεία στη βρετανική τηλεόραση, αποκαλύπτοντας μάλιστα και φωτογραφικά ντοκουμέντα των τραυματισμών της από εκείνη την εποχή, που όπως είπε, έδινε καθημερινά μάχη με την κατάθλιψη. Η Χολμς είχε καταταχθεί στον στρατό στα 17 της, πριν ακόμη αποφασίσει να ακολουθήσει αθλητική καριέρα και πρακτικά αυτή ήταν η πρώτη φορά που μιλούσε για μία σειρά από σοβαρούς αυτοτραυματισμούς, που κάποτε παραλίγο να της κοστίσουν και τη ζωή της. 

«Βίωνα αυτά τα ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα για πάρα πολλά χρόνια. Κοίταζα τον εαυτό μου στον καθρέφτη και έλεγα "δεν είσαι αρκετά καλή" ή "δεν θα έπρεπε να βρίσκεσαι εδώ". Και φυσικά τα ψαλίδια υπήρχαν πάντα στο μπάνιο μου. 'Όμως αυτό που πραγματικά θέλω να πω στον κόσμο είναι ότι μπορεί να το ξεπεράσει όλο αυτό, ότι μπορεί να τα καταφέρει, ότι υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ».

Η ειλικρίνεια της πρωταθλήτριας να μιλήσει τόσο ανοιχτά για την περίοδο των αυτοτραυματισμών της συγκίνησε τους χρήστες των social media, που έσπευσαν να την συγχαρούν για το θάρρος και τη γενναιότητα της και μάλιστα σε μια περίοδο που το θέμα των αυτοτραυματισμών απασχολεί σοβαρά την επιστημονική κοινότητα, ως σοβαρότατη ένδειξη που αποκαλύπτει επίσης σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας που συνήθως αποκρύπτονται. 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ