Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Premier League απέκλεισε τον Αμπράμοβιτς

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Premier League απέκλεισε τον Αμπράμοβιτς Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Το διοικητικό συμβούλιο της Premier League, απέκλεισε τον ιδιοκτήτη της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, από διευθυντή στην αγγλική ομάδα κορυφαίας κατηγορίας, όπως έγινε σήμερα (12/03) γνωστό, με σχετική ανακοίνωση.

«Μετά την επιβολή κυρώσεων από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, το συμβούλιο της Premier League απέκλεισε τον Ρομάν Αμπράμοβιτς ως Διευθυντή της Ποδοσφαιρικής Λέσχης Τσέλσι. Η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου δεν επηρεάζει την δυνατότητα της ομάδας να προπονείται και να παίζει τους αγώνες της, όπως ορίζεται στους όρους άδειας που εκδόθηκε από την κυβέρνηση, η οποία λήγει στις 31 Μαΐου 2022», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που δόθηκε στην δημοσιότητα από την διοργανώτρια Αρχή του αγγλικού πρωταθλήματος.

Υπενθυμίζεται πως ο Ρομάν Αμπράμοβιτς είναι ένας από τους Ρώσους ολιγάρχες που μπήκαν στη λίστα κυρώσεων των Βρετανών, μετά από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.


Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος έχει  μερίσματα στον κολοσσό του χάλυβα Evraz, στο Norilsk Nickel και είναι ιδιοκτήτης της Τσέλσι. Πούλησε το 73% της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Sibneft στον κρατικό τιτάνα φυσικού αερίου Gazprom για 9,87 δισεκατομμύρια λίρες το 2005. Η καθαρή περιουσία του υπολογίζεται σε 9,4 δισεκατομμύρια λίρες. Είναι ένας από τους λίγους ολιγάρχες απ' τη δεκαετία του 1990 που διατήρησε σχέση με τον Πούτιν. 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ