Πετρούνιας: «Ένα τεράστιο συγγνώμη προς όλους τους Έλληνες για τη λάθος διατύπωση. Έχουν κάθε δίκιο»

Πετρούνιας: «Ένα τεράστιο συγγνώμη προς όλους τους Έλληνες για τη λάθος διατύπωση. Έχουν κάθε δίκιο» Facebook Twitter
0

Μετά τον σάλο, ο Λευτέρης Πετρούνιας επανήλθε στην δήλωση του για το metoo του στον αθλητισμό που προκάλεσε καταιγισμό επικρίσεων, κάνοντας αυτή τη φορά λόγο για λάθος διατύπωση. 

«Η διατύπωση του τρόπου σκέψης μου ήταν εντελώς λάθος και νιώθω χρέος προς όποιον Έλληνα βλέπει αυτή τη συνέντευξη να ζητήσω ένα τεράστιο συγγνώμη. Νιώθω χρέος ως Έλληνας να τοποθετηθώ και να πω δημόσια συγγνώμη προς όλους τους Έλληνες για αυτή την λάθος διατύπωση της σκέψης μου αρχικά», είπε ο αθλητής, μιλώντας στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. 

Υπενθυμίζεται πως η επίμαχη δήλωση είχε γίνει όταν ερωτήθηκε για το κίνημα metoo. «Ο πρωταθλητισμός είναι ένας πολύ σκληρός κλάδος. Από κει και πέρα, εάν υπήρξαν -εάν, εάν υπήρξαν γιατί δεν είμαι σίγουρος… Δεν έχω δει κάτι- μεμονωμένα περιστατικά, λυπάμαι πολύ. Όμως δεν έχω δει κάποιον αθλητή που βρίσκεται στην επιφάνεια και έχει "τα φώτα πάνω του" ή έχει μάλλον καταφέρει να υλοποιήσει τους στόχους του να έχει κάποιο τέτοιου είδους παράπονο. Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό».

Τώρα, ο αθλητής υποστήριξε πως αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες καταγγελίες για ψυχολογική βία στην ενόργανη: «Σκεπτόμενος το άθλημα της ενόργανης γυμναστικής, καθώς ερωτήθηκα για το κίνημα metoo στον πρωταθλητισμό, αυτό που απάντησα - και εκεί είναι το λάθος μου ότι δεν το διευκρίνισα - είχε να κάνει αποκλειστικά και μόνο με κάποιες καταγγελίες που έγιναν στην ενόργανη γυμναστική για ψυχολογική βία, στις οποίες όταν έγιναν αυτές οι δηλώσεις εγώ ήμουν αγέννητος - και όπως έχω πει και στο παρελθόν για κάποια περιστατικά για τα οποία δεν τα γνωρίζω και σε ό,τι αφορά την ψυχολογικά βία, το εννοώ και άφησα ίσως και λανθασμένα τη μικρή αμφιβολία, εννοώντας ότι προερχόμαστε από ένα πάρα πολύ σκληρό άθλημα.»

«Αν όντως έχει συμβεί κάτι, σίγουρα έχουν την πλήρη στήριξή μου, αλλά όντως, είναι γεγονός, κάποιες φορές το έχω βρει μπροστά μου, ειλικρινά είπα ότι δεν το έχω δει και αν έγινε πραγματικά λυπάμαι. Θέλω να τονίσω ότι στο κίνημα metoo όχι απλώς είμαι υπέρμαχος αλλά στάθηκα από το πρώτο δευτερόλεπτο δίπλα στη Σοφία την Μπεκατώρου και σε όλο αυτό το δράμα που υπέστη», πρόσθεσε ο Λευτέρης Πετρούνιας, λέγοντας πως είχα κάνει πολλαπλές κοινοποιήσεις για την υπόθεση. 

«Μαζί με την Βασιλική (σ.σ την σύζυγό του) έχουμε κάνει διαδικτυακά σεμινάρια με ομιλήτρια την Σοφία τη Μπεκατώρου, ακριβώς για την αντιμετώπιση όλων αυτών των περιστατικών και για το πως θα τα προβάλλουμε και για το πως θα εξαλειφθούν, γιατί πάνω από όλα είμαι πατέρας δύο κοριτσιών, ανήσυχος και προβληματισμένος για την σάπια κοινωνία που ζούμε, και στο πού θα τα μεγαλώσουμε και τι θα αντιμετωπίσουν». 

«Θέλω να πω ξανά να πω ειλικρινέστατα συγγνώμη, και έχουν κάθε δίκιο γιατί την είδα κι ξανά την δήλωσή μου, έχουν κάθε δίκιο να με κατηγορήσουν, αλλά δεν εννοούσα σε καμία περίπτωση κάτι τέτοιο. Καταδικάζω οποιαδήποτε μορφή βίας στον αθλητισμό, στην πολιτική, στην ηθοποιία, παντού»

«Δεν ντρέπομαι να ζητήσω συγγνώμη, θέλω, εγώ το ζήτησα, ως άνθρωπος δεν είμαι τόσο καλός όσο στους κρίκους, στο να είμαι ομιλητής, μπήκε ένα μικρόφωνο για μία δήλωση μπροστά μου και αυτό που διατύπωσα ήταν εντελώς λάθος γιατί εγώ σκεφτόμουν μεμονωμένα την ενόργανη γυμναστική. Κι αν όντως αυτά τα κορίτσια έχουν υποστεί ψυχολογική βία, εννοείται θα είμαι δίπλα τους. Αλλά όντως δεν γνωρίζω γιατί δεν έχω δει όσο είμαι εκεί μέσα κάτι τέτοιο». 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ