Πέθανε ο Πάτ Πάτερσον, ο πρώτος ανοιχτά γκέι επαγγελματίας παλαιστής

Πέθανε ο Πάτ Πάτερσον, ο πρώτος ανοιχτά γκέι επαγγελματίας παλαιστής Facebook Twitter
Ο Pat Patterson (κάτω) σε αγώνα με τον Sergeant Slaughter. © Wally McNamee/ Getty Images
0

Ο Καναδός επαγγελματίας παλαιστής Πατ Πάτερσον, ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος γκέι αθλητής στη συγκεκριμένη βιομηχανία, πέθανε σε ηλικία 79 ετών. 

Ο Πατ Πάτερσον, που δημιούργησε το φορμάτ του διάσημου Royal Rumble, «άφησε ανεξίτηλο σημάδι» στην πάλη, σχολίασε η World Wrestling Entertainment (WWE), αμερικανική εταιρεία ψυχαγωγίας που διοργανώνει σόου επαγγελματικής πάλης. 

Σταρ του είδους, ανάμεσά τους οι Ντουέιν Τζόνσον και Τζον Σίνα εξέφρασαν την θλίψη τους για την απώλεια του Πατ Πάτερσον, «που βοήθησε τόσους πολλούς». Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί η αιτία θανάτου. 


Η καριέρα του στη βιομηχανία, όχι μόνο στο ρινγκ αλλά και ως σχολιαστής και εκπαιδευτής νεαρότερων φιλόδοξων αθλητών στο παρασκήνιο, κάλυπτε συνολικά έξι δεκαετίες. 

Σε μήνυμα στο Instagram, ο «The Rock», αναμφίβολα ένας από τους μεγαλύτερους σταρ της επαγγελματικής πάλης, χαρακτήρισε τον Πάτερσον ως «πατρική φιγούρα». 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη therock (@therock)

Από την πλευρά του, ο Τζον Σίνα είπε πως «ο Πάτερσον έζησε την ζωή όπως έπρεπε να τη ζήσει, με πάθος, αγάπη και σκοπό», προσθέτοντας ότι «θα ζει πάντα μέσα μου».

Ο Κρις Τζέρικο, που κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα WWE έξι φορές, είπε πως ο Πάτερσον «μου δίδαξε το 90% όσων γνωρίζω» σχετικά με την προετοιμασία για αγώνες πάλης. 

Ο διαιτητής του WWE, Τσαρλς Ρόμπινσον, είπε πως ο Πάτερσον «ήταν ήρωας για πολλούς, ένα από τα λαμπρότερα μυαλά της βιομηχανίας και υπέροχος τύπος». 

Ο Πατ Πάτερσον ξεκίνησε την καριέρα του στον Καναδά το 1958. Στην βιογραφία του «Accepted», που κυκλοφόρησε το 2016, έγραψε για την εποχή που τον έδιωξαν από το σπίτι του στο Μόντρεαλ σε ηλικία 17 ετών όταν είπε στους γονείς του πως είναι ερωτευμένος με έναν άλλο άντρα. 

Μετακόμισε στο Σαν Φρανσίσκο Μπέι, όπου εργάστηκε για σχεδόν δυο δεκαετίες. Στη συνέχεια μπήκε στο WWE όπου άφησε «ανεξίτηλο σημάδι», καταφέρνοντας να γίνει Διεθνής Πρωταθλητής τον Σεπτέμβριο του 1979. 

Αποσύρθηκε το 1984 και το 1996 μπήκε στο Hall of Fame του WWE. 

Με πληροφορίες από BBC

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ