Πέθανε ο 34χρονος πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας Λουντοβίκ Βατί

Πέθανε ο 34χρονος πρώην μπασκετμπολίστας Λουντοβίκ Βατί Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Σε ηλικία μόλις 34 ετών πέθανε ο Γάλλος μπασκετμπολίστας Λουντοβίκ Βατί όπως ανακοίνωσε η Γαλλική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Ο πρώην διεθνής Γάλλος, Λουντοβίκ Βατί έπεσε σε κώμα μετά από καρδιακή προσβολή που υπέστη την Τρίτη κατά τη διάρκεια προπόνησης με την ομάδα του Toulouse Olympique Aérospatiale Club (TOAC).

«Με βαθιά θλίψη οι παίκτες και το προσωπικό της εθνικής ομάδας της Γαλλίας έμαθαν για τον θάνατο του Λουντοβίκ Βατί, σε ηλικία 34 ετών», έγραψε η γαλλική ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της.

Ο Βατί είχε διαγνωστεί το 2013 με διατατική μυοκαρδιοπάθεια, μια καρδιακή πάθηση που μπορεί να οδηγήσει σε αιφνίδιο θάνατο σε περίπτωση έντονης άσκησης. Το γεγονός αυτό σηματοδότησε το τέλος της επαγγελματικής του καριέρας.

«Μου πήρε τουλάχιστον ένα χρόνο για να αναρρώσω. Δεν ήθελα να ξανακούσω για μπάσκετ, μισούσα το άθλημα», είχε πει για εκείνη την περίοδο το 2022.  

Το 2015 ο Βατί πήρε τελικά το πράσινο φως από τους καρδιολόγους για να παίξει ξανά επαγγελματικά υπό τον όρο ότι «δεν θα πιεστεί πολύ».

«Δεν ήθελαν να πάρουν κανένα ρίσκο αλλά ένιωθα ότι μπορούσα να το κάνω και έπρεπε να αποδείξω ότι μπορούσα να παίξω ξανά σε αυτό το επίπεδο, αρκεί να μην παίζω πάνω από είκοσι πέντε λεπτά ανά αγώνα. Δεν πρέπει να κάνω περισσότερες από τρεις προπονήσεις την εβδομάδα», είχε δηλώσει. 

Με πληροφορίες από Le Parisien

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Ο παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται και τώρα ετοιμάζεται για τον πιο κρίσιμο αγώνα του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ