Πελέ: Ο θρύλος της Βραζιλίας δηλώνει ότι «αναρρώνει πολύ καλά» μετά το χειρουργείο [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Ο θρύλος της Βραζιλίας Πελέ δηλώνει ότι «αναρρώνει πολύ καλά» μετά από χειρουργείο [ΕΙΚΟΝΕΣ] Facebook Twitter
0

Ο Βραζιλιάνος θρύλος του ποδοσφαίρου, Πελέ, «αναρρώνει πολύ καλά» μετά από σύντομη επανείσαγωγή του στην εντατική, που οδηγήθηκε καθώς υποβλήθηκε σε πρόσφατη επέμβαση.

Ο 80χρονος χειρουργήθηκε για να αφαιρέσει έναν όγκο από το παχύ έντερο του νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Μετεγχειρητικά μπήκε στην εντατική και αρχικά βγήκε την Τετάρτη.

Ωστόσο χρειάστηκε η επανεισαγωγή του ως προληπτικό μέτρο, όπως δήλωσε σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο Άλμπερτ Αϊνστάιν του Σάο Πάολο.

Ο ίδιος δε, έκανε και σχετική ανάρτηση καθησυχάζοντας του φίλους του σε όλον τον κόσμο για την πορεία της υγείας του.

«Φίλοι μου, εξακολουθώ να αναρρώνω πολύ καλά», έγραψε ο Πελέ στο Instagram.

«Σήμερα δέχθηκα επισκέψεις από μέλη της οικογένειά μου και συνεχίζω να χαμογελάω κάθε μέρα. Σας ευχαριστώ για όλη την αγάπη σας» ανέφερε στην ανάρτησή του.

Ο Πελέ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο από τις 31 Αυγούστου μετά τον εντοπισμό του όγκου κατά τη διάρκεια εξετάσεων ρουτίνας.

Μετά την εναείσαγωγή του, το νοσοκομείο εξέδωσε ανακοίνωση, που επιβεβαίωσε τις αρχικές φήμες αναφέροντας επίσης, ότι «Μετά τη σταθεροποίηση, ο ασθενής μεταφέρθηκε σε μονάδα ημιεντατικής φροντίδας. Αυτή τη στιγμή είναι σταθερός από καρδιαγγειακής και αναπνευστικής άποψης».

Πριν από τη δημοσίευση της δήλωσης του νοσοκομείου, η κόρη του δημοσίευσε στο Instagram μία ανάρτηση που έλεγε ότι «Δεν ξέρω τι συμβαίνει με τις φήμες εκεί έξω, αλλά έχω λάβει πάρα πολλά μηνύματα!!! Υπάρχει ήδη πολύ άγχος στον κόσμο αυτές τις μέρες και δεν θέλουμε να είμαστε ο λόγος για περισσότερο.

»Το φυσιολογικό σενάριο ανάρρωσης για έναν άντρα στην ηλικία του μετά από μια επέμβαση όπως αυτή, είναι μερικές φορές δύο βήματα μπροστά και ένα βήμα πίσω. Είναι πολύ φυσιολογικό.

»Χθες ήταν κουρασμένος και έκανε ένα μικρό βήμα πίσω. Σήμερα έκανε δύο μπροστά!» ανέφερε αναρτώντας μία φωτογραφία με τον πατέρα της.

Η υγεία του Πελέ είναι ευάλωτη τα τελευταία χρόνια. Υποβλήθηκε σε εγχείρηση προστάτη το 2015 αφού εισήχθη στο νοσοκομείο για δεύτερη φορά μέσα σε έξι μήνες και εισήχθη ξανά για ουρολοίμωξη το 2019.

Ο διάσημος Βραζιλιάνος είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στη χώρα του με 77 γκολ σε 92 παιχνίδια και ένας από τους τέσσερις παίκτες που έχουν σκοράρει σε τέσσερα τουρνουά Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Με πληροφορίες του BBC

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ