Πειθαρχική δίωξη στον Κούγια για τις δηλώσεις μετά το Ολυμπιακός-ΑΕΚ

Πειθαρχική δίωξη στον Κούγια για τις δηλώσεις μετά το Ολυμπιακός-ΑΕΚ Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Σε άσκηση πειθαρχικής δίωξης στον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού, Αλέξη Κούγια, για όσα είπε το βράδυ της Κυριακής, μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ, προχώρησε ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει πως «ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Άσκησης Πειθαρχικών Διώξεων Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, Αντεισαγγελέας Νικόλαος Μαργαρίτης, άσκησε Πειθαρχική Δίωξη σε βάρος του Αλεξίου Κούγια» για δυσφήμιση ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων στο ντέρμπι Ολυμπιακού -ΑΕΚ το βράδυ της Κυριακής.

»Η Πειθαρχική Δίωξη ασκείται διότι ο Αλέξιος Κούγιας δυσφήμησε ποδοσφαιρικές αρχές και όργανα προβαίνοντας σε δημόσιες δυσμενείς δηλώσεις, ήτοι σε δηλώσεις οι οποίες περιέχουν μομφές για σκοπιμότητα ή δόλο ή μεροληψία στη λήψη αποφάσεων που κατ’ αντικειμενική κρίση δύνανται να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη των προσώπων στα οποία αφορούν και οι οποίες διαδόθηκαν με μέσο επικοινωνίας. Ειδικότερα, τα ανωτέρω διαδόθηκαν από ΜΜΕ, σχετικά με τον αγώνα μεταξύ των ομάδων ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – AEK που διεξήχθη την 7-1-2024 στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Super League. Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 20Α§§1,2, 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο.».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Κούγιας εκπροσωπώντας τον Ολυμπιακό μετά το 1-2 στο Καραϊσκάκη υπέρ της ΑΕΚ εξαπέλυσε ύβρεις κατά του Δημήτρη Μελισσανίδη, χωρίς να τον κατονομάζει, και πολλών άλλων παραγόντων του ποδοσφαίρου, ζητώντας ακόμα και την παρέμβαση του πρωθυπουργού για τη διαιτησία. Μεταξύ άλλων είπε ότι αν ο νυν υφυπουργός Αθλητισμού δεν μπορεί να διαχειριστεί το ζήτημα της διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τότε να αλλάξει.

   

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ