Πάρτε τους το σκαλπ.

Facebook Twitter
0

Ας παραδεχτούμε όλοι πως το πρωτάθλημα έχει τελειώσει. Ακόμα κι αν κερδίσει ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι και πέσει η διαφορά στους τέσσερις πόντους, δύσκολα θα κάνει ο Ολυμπιακός δύο ήττες και ακόμα πιο δύσκολα δεν θα έχει άλλη απώλεια το «τριφύλλι». Τι διακυβεύεται, όμως, στο μεγάλο ματς του Σαββάτου στο Στάδιο Καραϊσκάκη, πέραν της αιώνιας ηδονής του γοήτρου;

Ο Ολυμπιακός θέλει να κερδίσει για τρεις λόγους: πρώτον, γιατί με νίκη ξεφεύγει με δέκα βαθμούς και είναι σε θέση να σηκώσει την κούπα του πρωταθλητή και το ίδιο βράδυ. Δεύτερον, η μόνη και βασική κατηγόρια για την αρμάδα του Βαλβέρδε ήταν ότι είναι μια soft ομάδα που στα δύσκολα ματς κλατάρει. Το έδειχναν και τα αποτελέσματα. Βέβαια, στο ματς με τον Άρη οι μπούληδες έγιναν αντράκια, έριξαν δυο τρεις κλοτσοπατινάδες και πήραν ένα παλικαρίσιο «διπλό». Το ερώτημα αν τελικά οι Πειραιώτες είναι μπρουτάλ ή όχι θα απαντηθεί στην αρένα απέναντι στον «αιώνιο». Τρίτον, ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό πρέπει πάντα να το κερδίζεις. Έχει δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Ο Παναθηναϊκός ζει και αναπνέει με την ελπίδα. Και, όπως άκουσα από έναν φίλο, η ελπίδα πουλάει περισσότερο από τη νίκη. Είναι φορμαρισμένος και το απέδειξε η τριάρα που σκόρπισε την ΑΕΚ την Κυριακή (να σημειωθεί πως είναι η τρίτη συνεχής νίκη σε ντέρμπι). Μετά έχει τον καλύτερο και πιο ανεβασμένο παίχτη σε ολόκληρα τα Βαλκάνια. Ο Σισέ, μέρα με τη μέρα, μας κάνει πιο ευτυχισμένους που έχουμε έναν τέτοιο επιθετικό στα ελληνικά γήπεδα. Το «διπλό» το ψάχνει και αυτός για τρεις, επίσης, λόγους. Ο πρώτος είναι η διατήρηση της ελπίδας. Αν και, όπως προαναφέραμε, το πρωτάθλημα έχει κριθεί, παρ' όλα αυτά, όσο παραμένουν οι μαθηματικές πιθανότητες, τότε ο  πεινασμένος δικαιούται να ονειρεύεται καρβέλια. Δεύτερον, ακόμα και να χάσει το πρωτάθλημα, θα έχει την ανείπωτη χαρά να λέει ότι κέρδισε δύο φορές τον αντί- παλό του. Το επιχείρημα «μπορεί να βγήκες πρώτος, αλλά εγώ δύο φορές σε... ταπείνωσα» είναι διαχρονικό και κάνει όλους στο καφενείο ευτυχισμένους. Ο τρίτος λόγος είναι κοινός και για τις δύο ομάδες.

Τελικά; Και οι δύο θέλουν να πάρουν το σκαλπ του άλλου και το φορτισμένο κλίμα μας προϊδεάζει για ένα σκληρό ματς. Η πρόβλεψή μας είναι κοντά στην ισοπαλία και με λίγα γκολ. Κάθε διάψευση είναι ευπρόσδεκτη.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ