Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024- Τελετή έναρξης: H είσοδος της Ελλάδας με σημαιοφόρους τους Πασχαλίδου, Στεφανουδάκη

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024- Τελετή έναρξης: H είσοδος της Ελλάδας με σημαιοφόρους τους Πασχαλίδου, Στεφανουδάκη Facebook Twitter
0

Με τους σημαιοφόρους Μανώλη Στεφανουδάκη και Θεοδώρα Πασχαλίδου, η ελληνική αποστολή παρέλασε στην εμβληματική λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, καταλήγοντας στην Place de la Concorde, κατά την τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Ο Μανώλης Στεφανουδάκης, διακεκριμένος Παραολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής στον στίβο, ειδικεύεται στον ακοντισμό και τη σφαιροβολία. Έχει συμμετάσχει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 και του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016. Στους Αγώνες του Λονδίνου, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον ακοντισμό στην κατηγορία F54/55/56, επιτυγχάνοντας την καλύτερη επίδοσή του για εκείνη τη χρονιά, ενώ στη σφαιροβολία κατετάγη 17ος. Στους Αγώνες του 2016 στο Ρίο, αναδείχθηκε χρυσός Παραολυμπιονίκης στον ακοντισμό με βολή 29,45 μέτρων.

Η Θεοδώρα Πασχαλίδου, από την πλευρά της, έκανε ιστορικό επίτευγμα το 2023, καθώς έγινε η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια με απώλεια όρασης που κατέκτησε την πρώτη θέση σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Η 27χρονη τζουντόκα κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Παρά-Πρωτάθλημα του Ρότερνταμ στην κατηγορία J1 των -70 κιλών.

Η ελληνική παραολυμπιακή ομάδα για τους Αγώνες αποτελείται από 40 μέλη: 37 αθλητές και αθλήτριες, δύο βοηθούς εκκίνησης (ramp operators) στο μπότσια και έναν συνοδό αθλητή στον στίβο. Οι αθλητές θα διαγωνιστούν σε 10 διαφορετικά αθλήματα: κολύμβηση, στίβος, τάε κβον ντο, σκοποβολή, τοξοβολία, ιππασία, ποδηλασία, άρση βαρών, τζούντο και μπότσια.
 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Η FIFA λέει ότι θα γίνει το 2029, με 48 ομάδες και νέο format

Αθλητισμός / Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Η FIFA λέει ότι θα γίνει το 2029, με 48 ομάδες και νέο format

Η FIFA ανακοίνωσε ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων θα διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2029, εξετάζει τη διεύρυνση των ομάδων και νέα μορφή προκριματικών αγώνων, ενισχύοντας το ενδιαφέρον πριν το τουρνουά
LIFO NEWSROOM
Η Ελλάδα κέρδισε την Ιταλία 76-74 στο δεύτερο φιλικό πριν το Ευρωμπάσκετ

Αθλητισμός / Η Ελλάδα κέρδισε την Ιταλία 76-74 στο δεύτερο φιλικό πριν το Ευρωμπάσκετ

Ανεβάζοντας κατά κόρυφα την απόδοσή της στην επίθεση και παίζοντας πιεστική άμυνα, η Ελλάδα γυρίζει από το -10 του πρώτους μέρους (40-30) για να πάρει τη νίκη κόντρα στην Ιταλία, την οποία θα συναντήσει ξανά στην πρεμιέρα του EuroBasket
LIFO NEWSROOM
Ελλάδα - Λετονία: Τι ώρα ο αγώνας σήμερα για το τουρνουά «Ακρόπολις»

Αθλητισμός / Ελλάδα - Λετονία: Τι ώρα ο αγώνας σήμερα για το τουρνουά «Ακρόπολις»

Στην πρεμιέρα της φετινής διοργάνωσης, το σύνολο του Βασίλη Σπανούλη θα υποδεχθεί τη Λετονία, η οποία κατέκτησε την 5η θέση πριν από δύο χρόνια στο Παγκόσμιο Κύπελλο στις Φιλιππίνες
LIFO NEWSROOM