ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Οπαδική βία: Χωρίς κόσμο ο αγώνας του Ολυμπιακού την Πέμπτη - Με κόσμο Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ

οπαδικη Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi
0

Μετά την ανακοίνωση των μέτρων για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας, θα υπάρξουν αλλαγές στους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Σύμφωνα με το πακέτο των μέτρων για την οπαδική βία, όλοι οι αγώνες της Super League θα διεξαχθούν χωρίς φιλάθλους, για δύο μήνες. Πράγμα που σημαίνει πως χωρίς κόσμο θα γίνει η αναμέτρηση Ολυμπιακός - Μπάτσκα Τόπολα για την τελευταία αγωνιστική της διοργάνωσης. Σύμφωνα με τον Παύλο Μαρινάκη, ο αγώνας θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών για «προσεχείς λόγους ασφαλείας μετά τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα».

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός αλλά και ο ΠΑΟΚ θα παίξουν κανονικά με κόσμο κόντρα στην Μακάμπι Χάιφα και την Ελσίνκι, αντίστοιχα.

Τα μέτρα για την οπαδική βία

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος εξήγησε νωρίτερα τα μέτρα για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας, λέγοντας «αντιλαμβανόμαστε την οργή της κοινωνίας» και συμπλήρωσε πως απαιτούνται νέα μέτρα.

Τα μέτρα για την οπαδική βία είναι τα εξής:

  • Διεξαγωγή όλων των αγώνων της Super League κεκλεισμένων των θυρών για όλους τους αγώνες μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου. Το μέτρο αφορά και όσες ομάδες της Super League έχουν δεύτερες ομάδες στη Super League 2. 
  • Κάμερες στα γήπεδα των αγώνων της Super League. Ακόμη,ταυτόχρονη απρόσκοπτη δυνατότητα ελέγχου και αξιοποίησης του υλικού τους από τις αρχές και σύστημα ηλεκτρονικής εισόδου φιλάθλων με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας. 
  • Ηλεκτρονική είσοδος και ταυτοποίηση των φιλάθλων χωρίς αγώνες. Εν δυνάμει θα αποφασίζεται αν θα μπαίνουν φίλαθλοι σε ευρωπαϊκούς αγώνες.

Τα μέτρα ξεκινούν από τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Μπάτσκα Τόπολα την προσεχή Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο του Europa League. 

Ακόμη, θα ανακοινωθεί μια σειρά από διοικητικά μέτρα. Μεταξύ αυτών αυτόματες κυρώσεις κατά των ομάδων σε περιπτώσεις επεισοδίων πέραν όσων προβλέπονται στην αθλητική νομοθεσία. 

Επιπλέον οι υπουργοί θα προσκομίσουν όλα τα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση των αρχών για την αξιολόγηση στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας και θα διαμηνύσουν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ότι η ελληνική πολιτεία δεν πρόκειται να επιδείξει καμία ανοχή στα φαινόμενα αυτά.

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ