Ανακοίνωση εξέδωσε ο Ολυμπιακός, για την υπόθεση του Ρούμπεν Σεμέδο, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού, έπειτα από καταγγελία 17χρονης.

 

Η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ ανακοίνωσε ότι «σέβεται πλήρως και αδιακρίτως το τεκμήριο αθωότητας κάθε κατηγορουμένου, στο οποίο εμπεριέχεται και το δικαίωμα αντιλόγου κατά της κατηγορίας». 

 

Ως εκ τούτου, συνεχίζει η ανακοίνωση, ο Ολυμπιακός «αναμένει την κρίση της ανεξάρτητης δικαιοσύνης». Όσο εκκρεμεί η διερεύνηση της ποινικής υπόθεσης που αφορά τον Ρούμπεν Σεμέδο, η ΠΑΕ «δεν θα προβεί σε οποιαδήποτε τοποθέτηση». 

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ολυμπιακού 

«Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ σέβεται πλήρως και αδιακρίτως το τεκμήριο αθωότητας κάθε κατηγορουμένου, στο οποίο εμπεριέχεται και το δικαίωμα αντιλόγου κατά της κατηγορίας. Ως εκ τούτου αναμένει την κρίση της ανεξάρτητης δικαιοσύνης και όσο εκκρεμεί ενώπιόν της η διερεύνηση ποινικής υπόθεσης που αφορά τον ποδοσφαιριστή Ruben Semedo, δεν θα προβεί σε οποιαδήποτε τοποθέτηση». 

 

Αύριο στον ανακριτή ο Σεμέδο 

 

Ο Ρούμπεν Σεμέδο συνελήφθη έπειτα από καταγγελία 17χρονης και ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού. 

 

Ο 27χρονος Πορτογάλος ποδοσφαιριστής θα βρεθεί την Τρίτη ενώπιον του ανακριτή. Ο συνήγορος του δήλωσε ότι ο παίκτης του Ολυμπιακού αρνείται την κατηγορία. «Όταν καταγγέλλουμε κάτι θα πρέπει να υποστηρίζεται και από κάποια συμπεριφορά. Υπάρχουν στοιχεία ακλόνητα που αποκλείουν την καταγγελία», δήλωσε ο δικηγόρος Σταύρος Γεωργακόπουλος.  Ο ίδιος υποστήριξε πως η καταγγέλλουσα είπε στον ποδοσφαιριστή ότι είναι 19 ετών. 

 

Το μεσημέρι της Δευτέρας συνελήφθη και ο 40χρονος Νιγηριανός σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για το ίδιο αδίκημα. Ο συλληφθείς, καλλιτεχνικός μάνατζερ, θα οδηγηθεί το πρωί της Τρίτης στον εισαγγελέα. 

 

Ο Ρούμπεν Σεμέδο συνελήφθη έπειτα από την καταγγελία 17χρονης ότι έπεσε θύμα βιασμού. Η ανήλικη ανέφερε ότι το περιστατικό συνέβη το βράδυ του Σαββάτου. Η 17χρονη κατήγγειλε ότι αρχικά διασκέδαζε με μία φίλη της και άλλα δύο άτομα, ανάμεσά τους ο ποδοσφαιριστής, σε νυχτερινό μαγαζί στην παραλιακή. Στη συνέχεια, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, η παρέα πήγε στο σπίτι του ποδοσφαιριστή όπου η ανήλικη καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.