Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών αγώνων στο Τόκιο ανακοίνωσαν ότι εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στο χωριό των αθλητών. 

 

Ο διευθύνων σύμβουλος του «Τόκιο 2020» επιβεβαίωσε ότι ένας επισκέπτης από το εξωτερικό, που εμπλέκεται στη διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Δεν αποκάλυψε την εθνικότητα του συγκεκριμένου ατόμου, επικαλούμενος την προστασία των προσωπικών δεδομένων. 

 

Αθλητές έχουν αρχίσει να καταφθάνουν στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς αγώνες, που θα ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν στις 8 Αυγούστου. 

 

Πολλοί Ιάπωνες ανησυχούν για τη διοργάνωση, που θα διεξαχθεί εν μέσω έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα. Ο βασικός φόβος είναι ότι η εισροή τόσων πολλών ανθρώπων από όλο τον κόσμο μπορεί να μετατρέψει τους Ολυμπιακούς αγώνες σε γεγονός υπερμετάδοσης του ιού, κάτι που θα ενέτεινε την πίεση που ήδη δέχεται το σύστημα υγείας. 

 

Πριν από μερικά 24ωρα ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, επιχείρησε να καθησυχάσει αυτές τις ανησυχίες, δηλώνοντας ότι είναι «μηδενικός» ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού τόσο εντός του Ολυμπιακού χωριού, όσο και στους Ιάπωνες πολίτες, επειδή κάθε κρούσμα θα απομονώνεται αμέσως.