Ο Τσιτσιπάς αποκλείστηκε στο Ρολάν Γκαρός - Πέντε ώρες κράτησε ο αγώνας με τον Βαβρίνκα

Ο Τσιτσιπάς αποκλείστηκε στο Ρολάν Γκαρός - Πέντε ώρες κράτησε ο αγώνας με τον Βαβρίνκα Facebook Twitter
0

O Στέφανος Τσιτσιπάς αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Ρολάν Γκαρός ύστερα από έναν δραματικό αγώνα απέναντι στον Σταν Βαβρίνκα για τη φάση των «16». 

Μετά από 5 ώρες και 9' αγώνα ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε με 3-2 σετ, (6-7, 7-5, 4-6, 6-3, 6-8) από τον Βαβρίνκα. Ο Τσιτσιπάς είχε 195 έναντι 194 πόντων του Βαβρίνκα. Ο Ελβετός είχε 16-3 άσους, 62-61 winners και 55-48 αβίαστα λάθη. Τα διπλά λάθη ήταν 6 για τον Τσιτσιπά και 3 από Βαβρίνκα. 

Στο 1ο σετ κανείς δεν έφτασε σε μπρέικ και με όπλο το σερβίς τους οι δυο παίκτες έφτασαν στο 6-6 Το παιχνίδι είχε τον ίδιο ρυθμό. Ο Ελβετός παίρνει προβάδισμα και ο Έλληνας "απαντά". Στο τάι μπρέικ ο Βαβρίνκα θα προηγηθεί (2-0) αλλά ο Τσιτσιπάς θα ισοφαρίσει σε 2-2.

Δυο ακόμη λάθη του Ελβετού θα δώσουν προβάδισμα 4-2 στον Έλληνα αλλά τρία άουτ επιτρέπουν στον Βαβρίνκα να κάνει το 4-5 και να το κερδίσει με 8-6.

Στο 2ο σετ ο Τσιτσιπάς με μπρέικ θα φτάσει στο 2-0! Το 3-0 έρχεται εύκολα αλλά ο Βαβρίνκα δεν επιτρέπει στον Τσιτσιπά το 2ο μπρέικ και θα μειώσει σε 3-1.

Ο Βαβρίνκα θα πάρει 5 συνεχόμενους πόντους και θα μειώσει σε 3-2 με μπρέικ.

Η αντεπίθεση θα συνεχιστεί και θα φτάσει στο 3-3 με σερί 3-0.Ο Τσιτσιπάς θα επιστρέψει με το 4-3 και το 5-3 με μπρέικ!

Ο Βαβρίνκα με την εμπειρία του μειώνει σε 5-4. Ο Στέφανος έχει τρεις ευκαιρίες να κερδίσει το σετ αλλά ο Σταν τον πιέζει και τελικά θα ισοφαρίσει σε 5-5.

Ο Τσιτσιπάς με "πατημένο" γκάζι θα πάρει προβάδισμα με 6-5 και θα κερδίσει με 7-5.

Χαμένο σετ

Στο 3ο σετ το ξεκίνημα του Τσιτσιπά είναι σπουδαίο. Θα προηγηθεί με 1-0 και 2-1 αφού έχει "σβήσει" και το μπρέικ ποιντ του Ελβετού.

Ο Ελβετός θα ισοφαρίσει σε 2-2 και φτάνει κοντά στο μπρέικ αλλά ο Έλληνας θα το "σβήσει" για το 3-2. Οι πόντοι είναι 105-101 υπέρ του Τσιτσιπά και ο αντίπαλος του έχει 10-2 άσους.

Ο Βαβρίνκα θα ισοφαρίσει σε 3-3, φτάνει στο 3-4 με μπρέικ και στο 3-5.

Ο Τσιτσιπάς με ώριμο παιχνίδι θα φτάσει στο 4-5 αλλά δεν αντέχει στα συνεχή χτυπήματα του αντιπάλου του και θα χάσει με 6-4 το σετ.

Στο 4ο σετ ο Τσιτσιπάς αρχίζει με 2-0 και μπρέικ. Ο Βαβρίνκα έχει 2 ευκαιρίες για μπρέικ αλλά ο Τσιτσιπάς θα φτάσει στο 3-0!

Με μπρέικ μειώνει σε 3-1 και φτάνει στο 3-2. Ο Τσιτσιπάς "απαντά" με μπρέικ για το 4-2 και στο 5-2.

Ο Τσιτσιπάς φτάνει στο 6-3 και ισοφαρίζει σε 2-2.

Στο 5ο ο Βαβρίνκα δεν αφήνει το μπρέικ του Τσιτσιπά και κερδίζει το γκέιμ αλλά ο Έλληνας ισοφαρίζει άμεσα σε 1-1. Ο Βαβρίνκα συνεχίζει να "χτυπά" με άσους και με τον 15ο του θα προηγηθεί στο σετ.

Ο Τσιτσιπάς ισοφαρίζει σε 2-2 και 3-3 αλλά ο Βαβρίνκα με λάθη του Στέφανου θα πάρει και πάλι το προβάδισμα.

Ο Έλληνας με άνεση και με ωριμότητα θα παίξει για το 4-4. Με τα τρομερά σερβίς του ο Βαβρίνκα θα προηγηθεί εκ νέου αλλά ο Τσιτσιπάς κάνει επίδειξη δύναμης και φτάνει στο 5-5. 

Μετά από ένα γκέιμ λαθών ο Βαβρίνκα θα κάνει το 5-6 αλλά ο Τσιτσιπάς με την συμπλήρωση 5 ωρών ισοφαρίζει σε 6-6.

Ο 34χρόνος Βαβρίνκα αντέχει και με άουτ του Τσιτσιπά θα προηγηθεί με 7-6 και στο φινάλε πήρε έναν αμφισβητούμενο πόντο και κέρδισε 8-6 και 3-2 μετά από 5 ώρες και 9 λεπτά.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM