Ο Ρότζερ Φέντερερ αποσύρθηκε από τους Ολυμπιακούς αγώνες- Λόγω του προβλήματος στο γόνατο

Ο Ρότζερ Φέντερερ αποσύρθηκε από τους Ολυμπιακούς αγώνες- Λόγω του προβλήματος στο γόνατο Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Ο Ρότζερ Φέντερερ πρόσθεσε το όνομά του στη λίστα των κορυφαίων τενιστών που έχουν αποσυρθεί από τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Τόκιο. 

Ο 39χρονος ανακοίνωσε μέσω των social media την απόφασή του να μην αγωνιστεί στο Τόκιο, εξαιτίας υποτροπής του τραυματισμού του στο γόνατο. Ο Ελβετός κάτοχος 20 Γκραν Σλαμ υποβλήθηκε σε δύο επεμβάσεις στο γόνατο πέρυσι. 

«Κατά τη διάρκεια της σεζόν στο γρασίδι δυστυχώς υπήρξε μια υποτροπή με το γόνατο και αποδέχθηκα ότι πρέπει να αποσυρθώ από τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Τόκιο», έγραψε ο Ρότζερ Φέντερερ στην ανάρτησή του, που τη συνόδευσε με μία φωτογραφία του στην οποία ήταν σημαιοφόρος της Ελβετίας σε προηγούμενους Ολυμπιακούς αγώνες. 

«Είμαι πολύ απογοητευμένος, γιατί υπήρξε τιμή και κορυφαία στιγμή της καριέρας μου κάθε φορά που έχω εκπροσωπήσει την Ελβετία», έγραψε ακόμη και συμπλήρωσε ότι ήδη έχει ξεκινήσει αποκατάσταση, με την ελπίδα να επιστρέψει στη δράση αργότερα εντός του καλοκαιριού. Παράλληλα, ευχήθηκε καλή τύχη σε όλη την ομάδα της Ελβετίας που θα αγωνιστεί στο Τόκιο. 

Ο Ρότζερ Φέντερερ έχει μετάσχει τέσσερις φορές σε Ολυμπιακούς αγώνες. Tο 2008 στο Πεκίνο κέρδισε το χρυσό στο διπλό και στο Λονδίνο το 2012 το αργυρό στο μονό. 

Ήδη την απόφασή τους να μην μετάσχουν στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο έχουν ανακοινώσει τόσο ο Ραφαέλ Ναδάλ όσο και η Σερένα Γουίλιαμς, μεταξύ άλλων τενιστών. Όσο για τον Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά τον θρίαμβό του στο Γουίμπλεντον δήλωσε ότι είναι στο «50-50» για το αν θα δώσει το παρών στη διοργάνωση.  

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM