Ο Ραφαέλ Ναδάλ αποσύρθηκε από Γουίμπλεντον και Ολυμπιακούς αγώνες- «Δεν ήταν εύκολη απόφαση»

Ο Ραφαέλ Ναδάλ αποσύρθηκε από Γουίμπλεντον και Ολυμπιακούς αγώνες- «Δεν ήταν εύκολη απόφαση» Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Ο Ραφαέλ Ναδάλ ανακοίνωσε μέσω των social media ότι αποφάσισε να μην πάρει μέρος στο φετινό Γουίμπλεντον, αλλά ούτε και στους Ολυμπιακούς αγώνες.

 

«Αυτή δεν ήταν μια εύκολη απόφαση. Αλλά αφού άκουσα το σώμα μου και το συζήτησα με την ομάδα μου, καταλαβαίνω ότι αυτή είναι η σωστή απόφαση», έγραψε στην ανάρτησή του ο Ισπανός κάτοχος 20 τίτλων σε Γκραν Σλαμ.

 

«Ο στόχος είναι να παρατείνω την καριέρα μου και να συνεχίσω να κάνω αυτό που με κάνει ευτυχισμένο, που είναι να αγωνίζομαι στο υψηλότερο επίπεδο και να συνεχίσω να μάχομαι για τους επαγγελματικούς και προσωπικούς στόχους μου στο μέγιστο επίπεδο αγώνων», εξήγησε ο Ναδάλ.

 


 

Το γεγονός ότι μεσολαβούν δύο εβδομάδες ανάμεσα στο Ρολάν Γκαρός και το Γουίμπλεντον φέτος «δεν διευκόλυνε το σώμα μου να συνέλθει, μετά την πάντα απαιτητική σεζόν στο χώμα», συμπλήρωσε.


Στο Ρολάν Γκαρός ο Ραφαέλ Ναδάλ έχασε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς έπειτα από μία συγκλονιστική μάχη στον ημιτελικό.

 

 

«Η πρόληψη οποιασδήποτε υπερβολής για το σώμα μου είναι πολύ σημαντικός παράγοντας σε αυτό το στάδιο της καριέρας μου, προκειμένω να προσπαθήσω να συνεχίσω να μάχομαι στο υψηλότερο επίπεδο και για τίτλους», έγραψε ακόμη ο Ισπανός τενίστας.

 

Στη συνέχεια εξήγησε ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες πάντα σήμαιναν πολλά για τον ίδιο και ήταν προτεραιότητά του, καθώς είναι αυτό που θέλει να ζήσει κάθε αθλητής στον κόσμο. «Προσωπικά είχα την ευκαιρία να ζήσω τρεις Ολυμπιακούς αγώνες και είχα την τιμή να είμαι σημαιοφόρος της χώρας μου», συμπλήρωσε ο Ναδάλ, που το 2008 στο Πεκίνο αναδείχθηκε «χρυσός» Ολυμπιονίκης στο μονό και το 2016 στη Βραζιλία στο διπλό.

 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε «θρίλερ» εξελίσσεται η υπόθεση Βαλαντσιούνας – Οι Νάγκετς μπλοκάρουν τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό

Αθλητισμός / Σε «θρίλερ» εξελίσσεται η υπόθεση Βαλαντσιούνας – Οι Νάγκετς μπλοκάρουν τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό

Αποφασισμένοι να τον κρατήσουν στο ΝΒΑ εμφανίζονται οι Ντένβερ Νάγκετς, την ώρα που ο 33χρονος Λιθουανός σέντερ βρίσκεται ήδη στην Αθήνα για ιατρικές εξετάσεις
LIFO NEWSROOM
Εντυπωσιακός Εμμανουήλ Καραλής στο Fly Athens 2025: «Άγγιξε» νέο πανελλήνιο ρεκόρ

Αθλητισμός / Εντυπωσιακός Εμμανουήλ Καραλής στο Fly Athens 2025: «Άγγιξε» νέο πανελλήνιο ρεκόρ

Το Καλλιμάρμαρο γέμισε με φίλους του στίβου που χειροκρότησαν θερμά τον Εμμανουήλ Καραλή, ο οποίος ανταπέδωσε με μια από τις κορυφαίες φετινές επιδόσεις παγκοσμίως — την τέταρτη καλύτερη για το 2025
LIFO NEWSROOM
Από τον Ντιόγκο Ζότα στον Ντράζεν Πέτροβιτς και τον Άιρτον Σένα: Οι αθλητές που έχασαν στην ζωή τους σε τροχαία

Αθλητισμός / Από τον Ντράζεν Πέτροβιτς και τον Άιρτον Σένα στον Ντιόγκο Ζότα: Οι αθλητές που έχασαν την ζωή τους σε τροχαίο

O ελληνικός αθλητισμός έχει επίσης βιώσει την απώλεια σημαντικών αθλητών με τους θανάτους των Γιώργου Μητσιμπόνα, Παναγιώτη Κατσούρη και Άννας Πολλάτου
LIFO NEWSROOM
ΛεΜπρόν Τζέιμς για τον θάνατο του Ζότα: «You'll Never Walk Alone»

Αθλητισμός / ΛεΜπρόν Τζέιμς για τον θάνατο του Ζότα: «You'll Never Walk Alone»

Η τοποθέτηση του ΛεΜπρόν Τζέιμς προστέθηκε σε ένα κύμα διεθνούς θλίψης για την απώλεια του Ντιόγκο Ζότα, ο οποίος είχε παντρευτεί μόλις πριν από δύο εβδομάδες στην Πορτογαλία και είχε τρία παιδιά
LIFO NEWSROOM