Ο Ρονάλντο αγοράζει την Κρουζέιρο- Επένδυση 70 εκατ. δολαρίων

Former Brazil striker Ronaldo buys second division Cruzeiro Facebook Twitter
Πηγή φωτό AP
0

Ο Ρονάλντο αγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Κρουζέιρο, της οποίας έχει φορέσει τη φανέλα. 

Το «φαινόμενο», όπως είχε γίνει γνωστός όταν μεσουρανούσε στα γήπεδα ο Βραζιλιάνος επιθετικός, είχε παίξει ως έφηβος στην Κρουζέιρο στην αρχή της δεκαετίας του ‘90, προτού γίνει ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στην ιστορία. 

Ο 45χρονος έκλεισε τη συμφωνία με τη βοήθεια της βραζιλιάνικης επενδυτικής τράπεζας XP. Η μεταβίβαση έγινε μέσω της εταιρείας Tara Sports του Ρονάλντο και υπόκειται ακόμη σε «σειρά προϋποθέσεων» σύμφωνα με την τράπεζα. Ο πρώην ποδοσφαιριστής θα επενδύσει 70 εκατομμύρια δολάρια στην ομάδα του Μπέλο Οριζόντε, που παίζει στη δεύτερη κατηγορία της Βραζιλίας την τελευταία διετία. 

«Θέλω να δώσω πίσω στην Κρουζέιρο και να την πάω εκεί που αξίζει», δήλωσε ο Ρονάλντο. «Έχουμε να κάνουμε πολλή σκληρή δουλειά και η φιλοδοξία είναι να γίνει ξανά μεγάλη η Κρουζέιρο», συμπλήρωσε. Δεν είναι η πρώτη επένδυσή του σε ομάδα, καθώς το 2018 αγόρασε το 51% της ισπανικής Ρεάλ Βαγιαδολίδ. 

Με πληροφορίες από Reuters 

  

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΟΝΑΚΟ EUROLEAGUE FINAL FOUR

Αθλητισμός / Μονακό - Ολυμπιακός 82-105:  Οι «Ερυθρόλευκοι» κέρδισαν τη σειρά και πήραν εισιτήριο για Final Four

Με τη νίκη στο Μόντε Κάρλο, οι «ερυθρόλευκοι» σφράγισαν την πέμπτη συνεχόμενη παρουσία τους στην τελική φάση της διοργάνωσης, η οποία φέτος θα διεξαχθεί στην Αθήνα
THE LIFO TEAM