Ο πατέρας του Στέφανου Τσιτσιπά απαντά για τις δηλώσεις του γιου του για τον εμβολιασμό

Ο πατέρας του Στέφανου Τσιτσιπά απαντά για τις δηλώσεις του γιου του Facebook Twitter
EPA
0

Θέση για τα λεγόμενα του Στέφανου Τσιτσιπά, μετά τον σάλο που έχει ξεσπάσει για τις δηλώσεις του σχετικά με τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού πήρε ο πατέρας του Απόστολος.

Ο ίδιος μιλώντας στην ΕΡΤ είπε μεταξύ άλλων πως ο Έλληνας τενίστας «Δεν χρειάστηκε να κάνει το εμβόλιο, όπως και οι περισσότεροι συναθλητές του. Οι αθλητές έχουν αρκετά δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση προκύψει.

»Λαμβάνουν τα μέτρα που είναι απαραίτητα (μάσκες, ελεγχόμενες μετακινήσεις), βρίσκονται σε ελεγχόμενο περιβάλλον και κάνουν σχεδόν κάθε μέρα PCR και ANTIGEN TESTS, όπως και ο καθένας μας φαντάζομαι ότι χρειάζεται»

Πρόσθεσε δε, ότι «Ο καθένας, ανάλογα με τις ανάγκες που έχει, εκτιμά τις συνθήκες και πράττει. Όσον αφορά για την αναγκαιότητα των εμβολίων, πιστεύω ότι έχουμε μεγάλο αριθμό σπουδαίων επιστημόνων και σπουδαίων ειδικών γιατρών και είμαι πεπεισμένος ότι μπορούν αλλά και επιβάλλεται αν ενημερώνουν τους πολίτες σχετικά με το τι πρέπει να ακολουθήσουν για να θωρακίσουν την υγεία τους».

Η πολιτεία οφείλει να ενημερώνει και να δίνει τις καλύτερες επιλογές και λύσεις για τους πολίτες, σημείωσε επίσης ο Απόστολος Τσιτσιπάς.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά ο Έλληνας τενίστας δήλωσε ότι δεν έχει εμβολιαστεί καθώς δεν είναι υποχρεωτικό. «Σε κάποια φάση θα πρέπει να το κάνω, είμαι σίγουρος γι' αυτό, αλλά μέχρι στιγμής δεν είναι υποχρεωτικό για να αγωνίζομαι οπότε δεν το έχω κάνει, όχι» απάντησε σε δημοσιογράφους.

Η δήλωσή του προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων και ο Στέφανος Τσιτσιπάς προχώρησε σε νέα επεξηγηματική του δήλωση σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. 

Διευκρίνισε ότι δεν είναι αντιεμβολιαστής ενώ επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «Είμαι νεαρός, είμαι στην κατηγορία κάτω των 25 ετών. Για μένα το εμβόλιο δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά, είναι καινούργιο. Έχει κάποιες παρενέργειες, ξέρω προσωπικά κάποιους ανθρώπους που τις είχαν. Δεν είμαι κατά, αυτό να το ξεκαθαρίσω, απλώς δεν βλέπω λόγο για κάποιον στη δική μου ηλικιακή κατηγορία να χρειαστεί να εμβολιαστεί. 

»Το εμβόλιο δεν είναι κάτι για το οποίο ξέρουμε πάρα πολλά πράγματα και μέχρι στιγμής δεν μας έχει δοθεί ως υποχρεωτικό. Οπότε δεν υπάρχει λόγος. Δεν είπα κάτι περίεργο. Ο καθένας έχει τη δική του άποψη...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να αποφασίσει τι θέλει να κάνει. Αν θέλεις να προστατευτείς με το εμβόλιο, δικό σου πρόβλημα, πήγαινε και κάνε το. Για εμάς τους νέους πιστεύω ότι είναι καλό να περάσουμε τον ιό, γιατί θα χτίσουμε ανοσία.» επισήμανε μεταξύ άλλων.

Αναφορά στο θέμα έκανε και ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης ΟΙκονόμου. Αφού δήλωσε ότι είναι αδιαμφισβήτητη η δεινότητά του ως αθλητής, επισήμανε ότι «Εκείνο, όμως, που αμφισβητείται είναι η ικανότητά του να αξιολογεί την αναγκαιότητα των εμβολιασμών ή αν έχει δοκιμαστεί το εμβόλιο για επαρκές χρονικό διάστημα. 

»Και αμφισβητείται διότι δεν έχει ούτε τις γνώσεις, ούτε τις σπουδές, ούτε το ερευνητικό έργο που θα του επέτρεπαν να σχηματίσει άποψη γύρω από αυτό», ανέφερε. 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε για τον Τσιτσιπά και το εμβόλιο: Όσοι αποτελούν σημείο αναφοράς να είναι διπλά προσεκτικοί

Πολιτική / Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε για τον Τσιτσιπά και το εμβόλιο: Όσοι αποτελούν σημείο αναφοράς να είναι διπλά προσεκτικοί

«Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι σπουδαίος αθλητής, αλλά αμφισβητείται η ικανότητά του να αξιολογεί την αναγκαιότητα των εμβολιασμών», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
THE LIFO TEAM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ