Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε για τον Τσιτσιπά και το εμβόλιο: Όσοι αποτελούν σημείο αναφοράς να είναι διπλά προσεκτικοί

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε για τον Τσιτσιπά και το εμβόλιο: Όσοι αποτελούν σημείο αναφοράς να είναι διπλά προσεκτικοί Facebook Twitter
EPA
0

Τις δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά πως θα εμβολιαστεί μόνο αν γίνει υποχρεωτικό σχολίασε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Κατά την σημερινή πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κ. Οικονόμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε αναφορικά με τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Έλληνα αθλητή, δεδομένου πως συμμετείχε επίσης σε κυβερνητική καμπάνια, καθώς επίσης και αν είχε πληρωθεί για την συμμετοχή του.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε αρχικά ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν συμμετείχε στην καμπάνια της κυβέρνησης υπέρ του εμβολιασμού αλλά για την τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού

«Αυτό που έχω να σας πω είναι ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ένας σπουδαίος αθλητής. Οι ικανότητές του στον αθλητισμό και η προσφορά του δια του αθλητισμού στη χώρα, είναι αδιαμφισβήτητη. Εκείνο, όμως, που αμφισβητείται είναι η ικανότητά του να αξιολογεί την αναγκαιότητα των εμβολιασμών ή αν έχει δοκιμαστεί το εμβόλιο για επαρκές χρονικό διάστημα. Και αμφισβητείται διότι δεν έχει ούτε τις γνώσεις, ούτε τις σπουδές, ούτε το ερευνητικό έργο που θα του επέτρεπαν να σχηματίσει άποψη γύρω από αυτό», ανέφερε. 

Όπως εξήγησε, «τα θέματα αυτά, τα αναλύουν, ενημερώνουν την κοινωνία και τοποθετούνται όσοι τα έχουν σπουδάσει, τα έχουν μελετήσει, όσοι τα έχουν διακονήσει, αν μου επιτρέπεται η έκφραση, μέσα από το λειτούργημά τους στο ιατρικό και στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο». 

Και συνέχισε: «Σε αυτό θα είναι καλό να ανατρέχουμε. Θα έλεγα όσοι μέσω της εξαιρετικής παρουσίας και επιδόσεων σε άλλους χώρους αποτελούν και σημείο αναφοράς για ευρύτερες κοινωνικές ομάδες, καλό θα ήταν να είναι διπλά προσεκτικοί στη διατύπωση τέτοιου είδους απόψεων».

Αναφορικά με την αμοιβή του Στέφανου Τσιτσιπά άφησε να εννοηθεί ότι δεν πληρώθηκε, ωστόσο δήλωσε ότι δεν γνωρίζει πολλά σχετικά.

«Θεωρώ ότι δεν ήταν επ' αμοιβή, αλλά συγχωρέστε μου επειδή δεν το γνωρίζω απόλυτα, θα το επιβεβαιώσω και θα σας το πω. Θεωρώ ότι δεν ήταν επ' αμοιβή, όπως δεν ήταν επ' αμοιβή και η παρουσία πολλών άλλων ανθρώπων στις καμπάνιες αυτές το προηγούμενο διάστημα», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Δείτε το απόσπασμα για τον Στέφανο Τσιτσιπά μετά το 22.15:

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ