Ο μοναδικός ποδοσφαιριστής της Σ. Αραβίας που έδειξε σεβασμό στα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων

Ο μοναδικός ποδοσφαιριστής της Σ. Αραβίας που έδειξε σεβασμό στα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων Facebook Twitter
3

Έντονες, αρνητικές κριτικές έχει λάβει από χθες η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Σαουδικής Αραβίας, για την μη τήρηση ενός λεπτού σιγής, πριν από τον αγώνα της με την ομάδα της Αυστραλίας, στα προκριματικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου.

Ενώ οι Socceroos (σ.σ. όπως είναι ευρέως γνωστή η εθνική ομάδα της Αυστραλίας) είχαν παραταχθεί σε σειρά στο κέντρο του γηπέδου για να κρατήσουν ενός λεπτού σιγής, ως φόρο τιμής στους δύο Αυστραλούς που σκοτώθηκαν στις τρομοκρατικές επιθέσεις του Λονδίνου το περασμένο σαββατοκύριακο, η ομάδα της Σαουδικής Αραβίας, συνέχισε απτόητη το «ζέσταμα» πριν από το παιχνίδι.  

Εικόνες από τον ποδοσφαιρικό αγώνα δείχνουν μόνο έναν Σαουδάραβα παίχτη, τον Salman al-Faraj με το νούμερο 7, να στέκεται με το βλέμμα του χαμηλωμένο και τα χέρια του πίσω από την πλάτη ως ένδειξη σεβασμού.

Ο 27χρονος μέσος, επαινέθηκε για το ότι παρέμεινε ακίνητος σε αντίθεση με τους συνάδελφους του, που απομακρύνθηκαν και πήραν τις θέσεις τους στον αγωνιστικό χώρο.

H υπόλοιπη ομάδα της Σ. Αραβίας βρέθηκε στο στόχαστρο, για την απόφαση της αυτή, να μην συμμετάσχουν στον φόρο τιμής για τα θύματα των επιθέσεων,με, Σαουδάραβες αξιωματούχους να υποστηρίζουν όμως πως η ένδειξη σεβασμού κατά αυτόν τον τρόπο «δεν είναι κάτι που υπάρχει μέσα στην Σαουδική κουλτούρα».

«Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος, βλέποντας πως η Αυστραλία κέρδισε τη Σαουδική Αραβία 3-2, ειδικά αφού οι Σαουδάραβες παίχτες δεν πήραν μέρας στο ένα λεπτό σιγής.».

«Εδώ είναι η ομάδα της Σαουδικής Αραβίας που αρνείται να πάρει μέρος στο ένα λεπτό σιγής μαζί με την Αυστραλία, για τα θύματα των επιθέσεων σε Αυστραλία και Λονδίνο.

Η Αυστραλία κέρδισε τελικά με 3-2 το παιχνίδι και πλησίασε ακόμα περισσότερο στην πολυπόθητη πρόκριση για το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, που θα γίνει το 2018, στην Ρωσία. 

Την Παρασκευή 9 Ιουνίου η ομοσπονδία ποδοσφαίρου Σαουδικής Αραβίας ζήτησε δημόσια συγνώμη για το περιστατικό: «Οι παίχτες δεν σκόπευαν να δείξουν έλλειψη σεβασμού στις μνήμες των θυμάτων, ούτε να προκαλέσουν αναστάτωση στις οικογένειες, τους φίλους και τους ιδιώτες που επηρέασε αυτή η θηριωδία.».

«Η Ένωση Ποδοσφαίρου της Σαουδικής Αραβίας καταδικάζει όλες της πράξεις τρομοκρατίας και εξτρεμισμού και εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειές των θυμάτων, στην Κυβέρνηση και στου ανθρώπους του Ηνωμένου Βασιλείου.»

Το διεθνές κυβερνητικό όργανο του ποδοσφαίρου (FIFA), ισχυρίστηκε ότι δεν πρόκειται να λάβει πειθαρχικά μέτρα εναντίον της ποδοσφαιρικής ομάδας της Σαουδικής Αραβίας.

Η FIFA δήλωσε συγκεκριμένα: «Μετά την ανασκόπηση της αναφοράς και των εικόνων του εν λόγο αγώνα, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι δεν υπάρχουν λόγοι να αναλάβουμε πειθαρχικές ενέργειες σε σχέση με το θέμα.»

 
Αθλητισμός
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM