Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Σαουδικής Αραβίας δέχεται σκληρή κριτική επειδή δεν τήρησε την ενός λεπτού σιγή πριν από τον αγώνα εναντίον της Αυστραλίας στην Αδελαΐδα.

 

 

Οι αυστραλιανοί Socceroos ευθυγραμμίστηκαν στο κέντρο του γηπέδου πριν από τον προκριματικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου και απέτισαν φόρο τιμής στους δύο Αυστραλούς που σκοτώθηκαν κατά την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο το Σαββατοκύριακο.

 

Όμως οι παίχτες από την ομάδα της Σαουδικής Αραβίας συνέχισαν να τρέχoυν, έριχναν πάσες μεταξύ τους και έπαιρναν τις θέσεις τους στο γήπεδο. Οι φωτογραφίες από τον αγώνα δείχνουν ότι ένας Σαουδάραβας παίκτης, ο Salman al-Faraj, στέκεται μπροστά στην ομάδα της Αυστραλίας με τα χέρια του πίσω από την πλάτη του.

 

Ο Adam Peacock, ένας παρουσιαστής του Fox Sports Australia, δήλωσε στο Twitter ότι η Ασιατική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ενέκρινε την τήρηση ενός λεπτού σιγής παρά την αντίθετη άποψη που είχαν οι παράγοντες της Σαουδικής Αραβίας. Είπε επίσης ότι στελέχη από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αυστραλίας προσπάθησαν να πείσουν τους Σαουδάραβες να συμμετάσχουν και αυτοί αλλά δεν τα κατάφεραν.

 

 

Κάποιοι υπερασπίστηκαν την ομάδα, υπονοώντας ότι αυτός δεν είναι ένας συμβατός με την κουλτούρα της χώρας τους τρόπος για δείχνουν σεβασμό ή πένθος.

 

Ωστόσο αυτός ο ισχυρισμός έρχεται σε αντιπαράθεση με άλλες περιπτώσεις όπου κάτι τέτοιο έχει καταγραφεί να συμβαίνει.

 

 

 

 

Πρόκληση από τους ποδοσφαιριστές της Σαουδικής Αραβίας - Δεν κράτησαν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα στο Λονδίνο
Στο Qatar Airways Cup στη Ντόχα, παίχτες της Barcelona και της Al-Ahli Saudi FC τηρούν ενός λεπτού σιγή σε αγώνα το 2016

 

Με πληροφορίες από Guardian