Ο Μαραντόνα ζητά το «χέρι του Θεού» να βάλει τέλος στην πανδημία του κορωνοϊού

Ο Μαραντόνα ζητά το «χέρι του Θεού» να βάλει τέλος στην πανδημία του κορωνοϊού Facebook Twitter
ΕPA
0

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα ζήτησε από «το χέρι του Θεού» να βάλει τέλος στην πανδημία του κορωνοϊού.

Ο Αργεντινός θρύλος του ποδοσφαίρου θυμήθηκε την ατάκα του που έχει μείνει στην ιστορία- από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986- με αφορμή την απόφαση της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της χώρας του να αναστείλει τον υποβιβασμό ομάδων για δύο χρόνια, λόγω του κορωνοϊού.

Η απόφαση ευνοεί την Gimnasia, της οποίας είναι προπονητής ο Μαραντόνα, καθώς βρισκόταν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. «Αυτό που συνέβη σήμερα για εμάς πολλοί το αποκαλούν νέο "χέρι του Θεού". Αλλά σήμερα ζητώ αυτό το χέρι να μας απαλλάξει από την πανδημία, ώστε οι άνθρωποι να μπορέσουν να ζήσουν ξανά, με υγεία και ευτυχία», δήλωσε ο Μαραντονα, σύμφωνα με το Reuters. Ο θρύλος του ποδοσφαίρου έγινε ξανά αντικείμενο συζήτησης στις αρχές του μήνα όταν κυκλοφόρησε βίντεο από πάρτι που κάποιες πληροφορίες ανέφεραν ότι έγινε εν μέσω καραντίνας. 

Ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986, όταν κόντρα στην Αγγλία για τα προημιτελικά ο Μαραντόνα πέτυχε χρησιμοποιώντας το χέρι του το πρώτο από τα δύο γκολ που σημείωσε σε εκείνη την αναμέτρηση (η Αργεντινή κέρδισε με 2-1). Αργότερα ο ίδιος είπε ότι ήταν «λίγο το κεφάλι του Μαραντόνα και λίγο το χέρι του Θεού» στην επίτευξη του συγκεκριμένου τέρματος.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αργεντινής ανακοίνωσε την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος, παράλληλα με την απόφαση να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα για δύο χρόνια. Στη χώρα η καραντίνα έχει παραταθεί έως τις 10 Μαΐου, ενώ μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 4.127 κρούσματα κορωνοϊού και 214 θάνατοι.

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ