Ο Λιούις Χάμιλτον με τα χρώματα του ουράνιου τόξου στο κράνος του, στο Κατάρ- «Είμαστε ενωμένοι»

Ο Λιούις Χάμιλτον με τα χρώματα του ουράνιου τόξου στο κράνος του, στο Κατάρ- «Είμαστε ενωμένοι» Facebook Twitter
Πηγή φωτό Twitter/ Mercedes
0

Ο Λιούις Χάμιλτον φόρεσε κράνος με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, στα δοκιμαστικά για το πρώτο Γκραν πρι της Formula 1, στο Κατάρ. 

Με την κίνηση αυτή, ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, εξέφρασε τη στήριξή του στους ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπους, ένα σημαντικό μήνυμα από το Κατάρ όπου το σεξ μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου τιμωρείται με φυλάκιση, όπως και σε πολλές χώρες που είναι κατά βάση μουσουλμανικές. 

«Είμαστε ενωμένοι», έγραψε ο Βρετανός οδηγός σε ανάρτησή του στα social media, δημοσιεύοντας φωτογραφίες του με το κράνος, στην πίσω μεριά του οποίου είναι γραμμένο το ίδιο μήνυμα. 

Την Πέμπτη, ο Λιούις Χάμιλτον τόνισε πως η Formula 1 έχει «ηθική υποχρέωση» να ευαισθητοποιήσει για ζητήματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η σεζόν κλείνει με τα πρώτα Γκραν πρι στο Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία και το φινάλε θα γίνει στο Άμπου Ντάμπι. 

«Υπάρχουν ζητήματα σε αυτά τα μέρη που πρόκειται να πάμε, όπως και σε όλο τον κόσμο, αλλά σαφώς (αυτό) φαίνεται να κρίνεται ως το χειρότερο σε αυτή την πλευρά του πλανήτη», δήλωσε. 

«Πιστεύω ότι καθώς τα αθλήματα πηγαίνουν σε αυτά τα μέρη, έχουμε ηθική υποχρέωση να ευαισθητοποιήσουμε για αυτά τα θέματα και ότι απαιτείται εξονυχιστικός έλεγχος σε αυτά τα μέρη. Και τα ΜΜΕ πρέπει να μιλήσουν για αυτά τα πράγματα», τόνισε στις δηλώσεις του ο Χάμιλτον. 

«Τα ίσα δικαιώματα είναι ένα σοβαρό ζήτημα. Προσπαθούμε να κάνουμε βήματα. Δεν μπορεί να γίνει αλλαγή εν μία νυκτί. Έχουμε πολλή δρόμο ακόμη. Απλά νιώθω ότι αν ερχόμαστε σε τέτοια μέρη, πρέπει να αναδεικνύουμε την κατάσταση. Πιστεύω ότι ακόμη μπορούμε να στρέψουμε την προσοχή σε αυτό και να δημιουργήσουμε τον εξονυχιστικό έλεγχο και την πίεση που θα μπορούσε να φέρει αλλαγή», συμπλήρωσε. 

Ο Ρίτσαρντ Μόρις, Βρετανός οδηγός αγώνων και συνιδρυτής της οργάνωσης «Racind Pride» δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο PA ότι η κίνηση του Χάμιλτον τον «γεμίζει με ελπίδα». 

Είναι μία «απίστευτη κίνηση στήριξης από τον Λιούις, να δείξει αλληλεγγύη στους ΛΟΑΤΚΙ+ στο πλαίσιο της επίσκεψης της Formula 1 σε μία περιοχή στην οποία τα μέλη αυτής της κοινότητας αντιμετωπίζουν διακρίσεις και προκλήσεις σε ό,τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα», επεσήμανε ο Μόρις. 

Πρόκειται για μία επίδειξη της δυνατότητας που έχει το άθλημα να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα του θετικά, προκειμένου να προωθήσει τις αξίες της συμπερίληψης σε όλο τον κόσμο, τόνισε. «Μεγαλώνοντας και όταν μπήκα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, δεν υπήρχαν οδηγοί που είχαν κάνει coming out για να θαυμάζω και κανένας στο άθλημα δεν συζητούσε ούτε έδειχνε υποστήριξη για τη συμπερίληψη των ΛΟΑΤΚΙ+», συμπλήρωσε. 

«Οπότε, με γεμίζει ελπίδα να βλέπω τώρα οδηγούς όπως ο Λιούις Χάμιλτον και ο Σεμπάστιαν Φέτελ να είναι ενεργοί υποστηρικτές της συμπερίληψης. Πρέπει να γίνει πολλή δουλειά στο άθλημα, αλλά αρχίζουμε να κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση», συμπλήρωσε, αναφερόμενος και στο γεγονός ότι ο Φέτελ φόρεσε T-shirt υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στο ουγγρικό Γκραν πρι φέτος. 

Με πληροφορίες από AP, Reuters, Guardian

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM