Ο χυδαίος λόγος που ο αθλητής Γκάρεθ Τόμας αναγκάστηκε να αποκαλύψει πως είναι θετικός στον HIV

Ο χυδαίος λόγος που ο αθλητής Γκάρεθ Τόμας αναγκάστηκε να αποκαλύψει πως είναι θετικός στον HIV Facebook Twitter
0

Ο πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδα ράγκμπι της Ουαλίας, Γκάρεθ Τόμας αποκάλυψε ότι είναι θετικός στον HIV με ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter.

«Είμαι ο Γκάρεθ Τόμας και θέλω να μοιραστώ το μυστικό μου μαζί σας. Γιατί; Επειδή θέλω να το πω, όχι για τα μηνύματα που κάνουν τη ζωή μου κόλαση απειλώντας με, αλλά επειδή σας πιστεύω», είπε ο Γκάρεθ στο μήνυμά του αποκαλύπτοντας έτσι πως πριν την απόφαση του να μιλήσει δημόσια είχε δεχθεί έναν χυδαίο «εκβιασμό».

«Ζω με τον ιό HIV. Τώρα έχετε αυτές τις πληροφορίες, που με κάνουν εξαιρετικά ευάλωτο, αλλά δεν με κάνουν αδύναμο. Τώρα, παρότι με ανάγκασαν να το πω αυτό, επιλέγω να αγωνίζομαι, για να σπάσω το στίγμα γύρω από αυτό το θέμα».

Πολλοί τον υποστήριξαν στα σχόλια ενώ αλγεινή εντύπωση προκαλεί το θέμα του εκβιασμού. Ανάμεσα στα μηνύματα στήριξης ήταν και ένα από τον βουλευτή του Εργατικού Κόμματος Lloyd Russell-Moyle ο οποίος αποκάλυψε τη δική του διάγνωση στη Βουλή των Κοινοτήτων. «Είσαι γενναίος Γκάρεθ. Ξέρω ότι πρέπει να ήταν δύσκολο, αλλά θα πλημμυρίσεις με αγάπη και υποστήριξη (αγνόησε την κακία) και θα βοηθήσεις χιλιάδες ανθρώπους στο μέλλον με αυτό που έκανες», έγραψε.

Σύμφωνα με όσα είναι γνωστά, ένα ταμπλόιντ ανάγκασε τον Τόμας να αποκαλύψει τη διάγνωσή του καθώς ενημέρωσε τους γονείς του, για να μεταδώσει την αντίδρασή τους.

Ο Γκάρεθ θα λάβει επίσης μέρος σε ένα ντοκιμαντέρ του BBC για το θέμα. Συζητώντας την αρχική του αντίδραση όταν έμαθε για τον HIV είπε: «Όταν διαπίστωσα για πρώτη φορά ότι θα έπρεπε να ζήσω με HIV, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν αμέσως: πρόκειται να πεθάνω». Ωστόσο, πρόσθεσε ότι οι κύριες σωματικές επιπτώσεις που είχε η ασθένεια στη ζωή του είναι το να ξυπνά στις 6 το πρωί κάθε μέρα για να παίρνει ένα χάπι και να κάνει εξέταση αίματος κάθε έξι μήνες.

Το ντοκιμαντέρ θα παρουσιάσει επίσης αναλυτικά το πώς αντέδρασε με όσα έγιναν εξαιτίας του ταμπλόιντ.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM