Ο Γιουσέιν Μπολτ ισχυρίζεται πως θα είχε καταρρίψει το προσωπικό ρεκόρ των 100μ. εάν φορούσε «super spikes»

Ο Γιουσέιν Μπολτ ισχυρίζεται πως θα είχε καταρρίψει το προσωπικό ρεκόρ των 100μ. εάν φορούσε «super spikes» Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA
0

Ο Γιουσέιν Μπολτ ισχυρίζεται ότι θα είχε καταρρίψει το μακροχρόνιο παγκόσμιο ρεκόρ του στα 100 μέτρα αν είχε τρέξει με τα «super spikes» με ανθρακονήματα που φορούν οι σημερινοί σπρίντερ.

Ο Τζαμαϊκανός θρύλος του σπριντ, που κατέκτησε οκτώ χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια πριν αποσυρθεί το 2017, παραμένει ο ταχύτερος άνθρωπος όλων των εποχών στα 100 μέτρα, με χρόνο 9,58 δευτερόλεπτα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βερολίνου το 2009.

Το ρεκόρ αυτό διατηρείται εδώ και 16 χρόνια, με τις πλησιέστερες επιδόσεις να προέρχονται από τον Αμερικανό Tyson Gay και τον Τζαμαϊκανό Yohan Blake, οι οποίοι τερμάτισαν την απόσταση σε 9,69 δευτερόλεπτα το 2009 και το 2012, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με έρευνα της αθλητικής εταιρείας Puma, ο Μπολτ, στα 39 του σήμερα, θα είχε τρέξει τα 100 μέτρα σε 9,42 δευτερόλεπτα αν φορούσε τα παπούτσια που έχουν στη διάθεσή τους οι αθλητές σήμερα.

Ερωτηθείς για τα ευρήματα αυτά σε εκδήλωση της Puma, ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου στο Τόκιο, ο Μπολτ δήλωσε την Πέμπτη: «Συμφωνώ απόλυτα».

Και συνέχισε: «Κάποια που συνέχισε μετά την αποχώρησή μου ήταν η Shelly-Ann Fraser-Pryce και είδα τι έκανε – έγινε ταχύτερη με τα spikes. Πιθανότατα θα έτρεχα πολύ πιο γρήγορα αν είχα συνεχίσει και αν ήξερα ότι τα spikes θα έφταναν σε αυτό το επίπεδο, ίσως να το είχα κάνει, γιατί θα ήταν σπουδαίο να ανταγωνίζομαι σε αυτό το επίπεδο και να τρέχω με τέτοιες ταχύτητες».

Ο συμπατριώτης του Μπολτ, Kishane Thompson, έτρεξε τα 100 μέτρα σε 9,75 δευτερόλεπτα στο πρωτάθλημα της Τζαμάικα τον Ιούνιο – ο ταχύτερος χρόνος οποιουδήποτε τα τελευταία 10 χρόνια.

Ωστόσο, ο Μπολτ είπε ότι δεν ανησυχεί πως κάποιος θα σπάσει σύντομα το ρεκόρ του.

Όπως ανέφερε: «Πιστεύω ότι υπάρχει το ταλέντο και αυτοί που ανεβαίνουν θα τα πάνε καλά, αλλά προς το παρόν δεν νομίζω ότι θα μπορέσουν να καταρρίψουν το παγκόσμιο ρεκόρ».

Το Τόκιο θα είναι η πρώτη μεγάλη παγκόσμια διοργάνωση στίβου στην οποία θα παραστεί ο Μπολτ μετά τον αποχαιρετισμό του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Λονδίνο το 2017.

Με πληροφορίες από Sky News

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καμπάνια Μάμντανι κατά της FIFA: «Όχι» στα εισιτήρια Μουντιάλ που ακριβαίνουν ανάλογα με τη ζήτηση

Αθλητισμός / Καμπάνια Μαμντάνι κατά της FIFA: «Όχι» στα εισιτήρια Μουντιάλ που ακριβαίνουν ανάλογα με τη ζήτηση

Στο Μουντιάλ του 2026,  η FIFA θα εφαρμόσει το σύστημα της «δυναμικής τιμολόγησης», μια μέθοδο κατά την οποία η τιμή των εισιτηρίων ανεβαίνει ή πέφτει ανάλογα με τη ζήτηση 
LIFO NEWSROOM
Eurobasket: Κάλεσμα Αταμάν σε τουρκικές αεροπορικές: «Οργανώστε πτήσεις με Τούρκους» για τον ημιτελικό με την Ελλάδα

Αθλητισμός / Eurobasket: Κάλεσμα Αταμάν σε τουρκικές αεροπορικές: «Οργανώστε πτήσεις» για τον ημιτελικό με την Ελλάδα

Ο Αταμάν, σε δήλωσή του στον ανταποκριτή του πρακτορείου Anadolu, τόνισε τη μεγάλη σημασία του ημιτελικού και ανέφερε ότι η Ελλάδα θα πραγματοποιήσει επιπλέον πτήσεις προς τη Ρίγα
LIFO NEWSROOM
Eurobasket 2025- Ο Κώστας Παπανικολάου έστειλε ηχηρό μήνυμα στους γονείς: ««Αν δίνουμε το κακό παράδειγμα, τι περιμένουμε από τα παιδιά μας;»

Αθλητισμός / Eurobasket 2025- Ο Κώστας Παπανικολάου έστειλε ηχηρό μήνυμα στους γονείς: «Αν δίνουμε το κακό παράδειγμα, τι περιμένουμε από τα παιδιά μας;»

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας μίλησε για την πρόκριση της Ελλάδας στα ημιτελικά του Eurobasket και ύψωσε ασπίδα για την «γαλανόλευκη» στο ποδόσφαιρο
LIFO NEWSROOM