Ο Άντι Μάρεϊ εγκαταλείπει την ενεργό δράση και το γυναικείο τένις τον αποθεώνει για τους αγώνες του υπέρ της ισότητας

Ο Άντι Μάρεϊ εγκαταλείπει την ενεργό δράση και το γυναικείο τένις τον αποθεώνει για τους αγώνες του υπέρ της ισότητας Facebook Twitter
EPA
0

Ο Άντι Μάρεϊ εγκαταλείπει την ενεργό δράση πριν καν συμπληρώσει τα 32 του χρόνια. 

Ο Βρετανός σταρ του τένις, σε μια συγκινητική  συνέντευξη Τύπου, ανακοίνωσε την απόφαση του, καθώς εδώ και χρόνια ταλαιπωρείται από τραυματισμούς. 

Ο Μάρεϊ έχει κατακτήσει δύο χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2012, 2016) , 3 Grand Slams, 14 ΑΤP Masters, ενώ έχει βρεθεί και στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης. 

«Μπορώ να παίξω, όμως μέχρι ενός σημείου. Ο πόνος (σ.σ. στο ισχίο) δεν με αφήνει να παίξω όσο θέλω. Δεν με αφήνει να απολαύσω την προπόνηση, δεν με αφήνει να απολαύσω τους αγώνες. Θέλω να σταματήσω την καριέρα μου στο φετινό Wimbledon, αλλά δεν ξέρω πραγματικά αν είμαι ικανός να παίζω μέχρι τότε.

Το φετινό Αυστραλιανό Όπεν κατά πάσα πιθανότητα είναι το τελευταίο μου. Δεν αισθάνομαι καλά. Παλεύω με τους δαίμονες μου, με τον πόνο, δεν ξέρω αν μπορώ να παίζω με τόσο πόνο για τους επόμενους τέσσερις-πέντε μήνες».

Η είδηση για την αποχώρηση του Μάρεϊ, όπως είναι αναμενόμενο, αποτελεί από χθες το νούμερο ένα θέμα συζήτησης στον κόσμο του τένις. Εκτός από τα μηνύματα από φίλους και αντιπάλους ιδιαίτερη σημασία έχει η αντίδραση του γυναικείου τένις, καθώς Μάρεϊ ήταν ιδιαίτερα ενεργός στο θέμα της υπεράσπισης της ισότητας των φύλων. 

Χαρακτηριστικό είναι το κεντρικό θέμα της ομοσπονδίας του γυναικείου τένις της WTA «Οι σταρ της WTA αποτίουν φόρο τιμής στη "φωνή της ισότητας", τον Άντι Μάρει».

Η Μπίλι Τζιν Κινγκ, μία από τις πιο επιδραστικές φυσιογνωμίες του αθλήματος που ίδρυσε την WTA το 1973 και πάλεψε για την ισότητα των φύλων σε όλη της την καριέρα τον χαρακτήρισε «πρωταθλητή μέσα και έξω από το γήπεδο. Η μεγαλύτερη επιρροή σου στον κόσμο δεν έχει έρθει ακόμα. Η φωνή σου υπέρ της ισότητας θα εμπνεύσει τις επόμενες γενιές». 

Η Τζοάνα Κόντα, η κορυφαία αυτή τη στιγμή τενίστρια της Βρετανίας, σχολίασε την αποχώρηση του Μάρε"ι με τα εξής λόγια: «Υπάρχουν τόσα πολλά παραδείγματα που μας συμπαραστάθηκε, όχι μόνο τις τενίστριες αλλά τις γυναίκες γενικότερα. Έχει επίσης ευλογηθεί να έχει δύο κόρες και μεγάλωσε με ένα δυνατό γυναικείο πρότυπο την μητέρα του. Γνωρίζω επίσης τη σύζυγο του και ξέρω τον χαρακτήρα της, άρα περιστοιχίζεται από σπουδαίες δυνατές γυναίκες».

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ