NBC: «Υποκριτές οι Έλληνες με τον Αντετοκούνμπο»

NBC: «Υποκριτές οι Έλληνες με τον Αντετοκούνμπο» Facebook Twitter
21

Με σκληρή κριτική αναφέρεται το τηλεοπτικό δίκτυο ΝΒC, στην ιστοσελίδα του, στη στάση της ελληνικής πολιτείας απέναντι στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και στην οικογένεια του.

Στο αφιέρωμα του, με αφορμή την έναρξη του ΝΒΑ την επόμενη εβδομάδα το τηλεοπτικό δίκτυο γράφει με αφορμή τον μπασκετμπολίστα, για τις σκληρές καταστάσεις που βιώνουν οι μετανάστες στην Ελλάδα.  

Όπως αναφέρει ο Κερτ Χέλιν, η οικογένεια του Αντετοκούνμπο ήταν για 20 χρόνια παράνομη στη χώρα μας και «η Ελλάδα δεν ήθελε να έχει καμία σχέση μαζί της, μέχρι που το NBA παρατήρησε την δεξιότητα του στο μπάσκετ». Μέχρι τότε, τα παιδιά δεν αναγνωρίζονταν από το κράτος και επιβίωναν πουλώντας προϊόντα στο δρόμο.  

«Μην παραβλέψετε την υποκρισία εδώ: μόλις είδαν ότι ο Αντετοκούνμπο μπορούσε να παίξει μπάσκετ, ξαφνικά οι Έλληνες οι οποίοι τους υποχρέωσαν για δύο δεκαετίες να ζουν στα σκοτάδια, αγκάλιασαν την οικογένεια σαν να ήταν παιδιά τους. Συνάντησαν τον πρωθυπουργό και τους αντιμετωπίζουν σαν ήρωες. Όπως σε πολλά έθνη, όταν δυσκολεύουν οι καιροί και η ανεργία αυξάνεται, μερικοί άνθρωποι βρίσκουν αποδιοπομπαίους τράγους σε αυτούς που πιστεύουν ότι δεν ανήκουν στον τόπο τους», σημειώνει ο δημοσιογράφος.

21

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ

σχόλια

13 σχόλια
...Υπόκρουση εθνικού ύμνου/σημαιάκια στις κουρτίνες και ένα μεγάλο ΟΧΙ πάνω στο σεμεδάκι..- Βρε άντε από δω που θα μας μιλήσουν για ρατσισμό και τα αμερικανάκια!! Όταν εμείς είχαμε δημοκρατία αυτοίτρώγανε βελανίδια/ήταν στα δέντρα/μπλαμπλα/μπλαμπλα...Στο τηλεκοντρόλ το OFF και μετά ... μαύρο!! πολύ μαύρο!!!
Επίσης δεν μπορούμε να συγκρίνουμε μπασκετμπολίστες με τον υπόλοιπο κόσμο. Εγώ αγαπητέ μου δημοσιογράφε είμαι έλληνας και λευκός. Δεν ξέρω όμως μπάσκετ. Τι ευκαιρίες έχω στην Ελλάδα της κρίσης; Είμαι άνεργος και ζω με δουλειές του ποδαριού. Η μόνη διαφορά είναι ότι είμαι νόμιμος στη χώρα μου και δεν με κυνηγάει η αστυνομία. Έχω ίδιες ευκαιρίες με τον Σπανούλη και τον Διαμαντίδη; Βγάζουμε τα ίδια; Για να μην παρεξηγηθώ φυσικά και υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα παιδιά των μεταναστών όσο αφορά τη νόμιμη διαμονή τους στην Ελλάδα. Και πρέπει να αντιμετωπιστεί. Αλλά για τις ευκαιρίες πλέον στη σημερινή Ελλάδα και όπως καταντήσαμε θα πρέπει να μάθεις μπάσκετ για να βγάλεις κανα φράγκο. Είτε είσαι λευκός είτε είσαι μαύρος.
Δεκτό αυτό που λένε οι Αμερικανοί. Σαφέστατα είναι αληθές. Αλλά όμως με ενοχλεί που το ακούω από τους Αμερικανούς. Ας κοιτάξουν και λίγο την ιστορική καμπούρα τους. Αλλά ας κοιτάξουν και τις σημερινές τους φτωχογειτονιές και τον τρόπο που συμπεριφέρονται στους μαύρους και ισπανόφωνους πολίτες τους ακόμα και σήμερα.
Καλά, ότι και να λέτε για τους Αμερικάνους, ο συγκεκριμένος και στην συγκεκριμένη δήλωση έχει δίκιο. Από την ώρα που δεν τον κάνεις Έλληνα κράτα το και αφού πάει στο NBA αν είσαι μάγγας. Το ότι θα έπρεπε να ήταν τελείως διαφορετικά τα πράγματα είναι άλλη ιστορία. Από κει και πέρα όμως να σου λέει: Όπως σε πολλά έθνη, όταν δυσκολεύουν οι καιροί και η ανεργία αυξάνεται, μερικοί άνθρωποι βρίσκουν αποδιοπομπαίους τράγους σε αυτούς που πιστεύουν ότι δεν ανήκουν στον τόπο τους», σημειώνει ο δημοσιογράφος. Πηγή: www.lifo.grΝαι είναι σωστό... κάποιος να του πει όμως ότι εκτός της ανεργίας κ.α., ΟΝΤΩΣ έρχονται πάρα πολλοί εξαθλιομένοι σε βάρκες κάθε χρόνο και αυτό φίλε μου Αμερικάνε... έχει πιο πολύ να κάνει με αλλουνού υποκρισία.Από αυτήν την υποκρισία του φιλάνθρωπου που βομβαρδίζει και φτιάχνει εμφυλίους κάθε τόσο, έτσι για το γαμώτο. Και για να χει τομέα να "φιλανθρωπίσει" ίσως.
Όσο και αν είναι εκνευριστικό να σου το λέει ένας Αμερικάνος, ισχύει 100%. Από τη μια ο Σαμαράς λέει να καθαρίσουμε τους δρόμους από τους μετανάστες και δε στηρίζει το νόμο της κυβέρνησης ΓΑΠ για την ιθαγένεια και από την άλλη όλα αυτά τα ξεχνάει γιατί έτυχε ένας πρώην λαθρομετανάστης να είναι καλός σε ένα λαικό άθλημα. Απόλυτη υποκρισία, μόνο και μόνο για την προβολή και το θεαθήναι!http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=372549
Το να μας χαρακτηρίζουν ως υποκριτές "ρατσιστές" οι Αμερικάνοι, μόνο ως αστείο φαντάζει... Σε μια χώρα που αν δεν ακολουθείς το στυλ του νεο-Γιαπι, είτε είσαι white-trash, είτε black-gangsta, είτε ισπανόφωνος λαθρομετανάστης. Αγνοώντας ότι οι μόνοι native Americans είναι οι λεγόμενοι ινδιάνοι(Απάτσι,Τσερόκι κλπ...)
Διαβάζεις μια σειρά απο σχόλια που εν ολίγοις λένε: Ποιοί είναι οι Αμερικάνοι που θα την πουν σε μας.Αναρωτιέμαι για την βαρύτητα -ή την γελοιότητα- αυτών των σχολιασμών. Κατ'αρχήν, δεν διάβασα πουθενά ότι η ανακοίνωση αυτή έγινε από τον Πρόεδρο της Αμερικής, από τον Λευκό Οίκο ή από τα χείλη κάποιου που αντιπροσωπεύει την Αμερικάνικη Κυβέρνηση.Το άρθρο κάνει λόγο για έναν δημοσιογράφο του NBC. Τα σχόλια θα είχαν μία αξία αν μιλούσαν για το ήθος του δημοσιογράφου ή/και του NBC. Αν δηλαδή ο εν λόγω δημοσιογράφος που έκανε τον σχολιασμό για την υποκρισία της Ελληνικής ηγεσίας στην περίπτωση αυτή, έχει σχολιάσει αντιστοίχως τα του οίκου του, πριν πιάσει τα δικά μας. Αντ' αυτού διαβάζω μια σειρά από σχόλια που μιλάνε λες και το NBC και ο συγκεκριμένος δημοσιογράφους εκφράζουν τις κυβερνητικές πρακτικές του μεταναστευτικού στην Αμερική. Αντί να αναλωνόμαστε σε άκυρα σχόλια, μπορούμε να συμφωνήσουμε μαζί του και να μιλήσουμε για την υποκρισία της ελληινκής κυβέρνησης ΚΑΙ σε αυτό το κομμάτι, και να αφήσουμε τον σχολιασμό για την αμερικάνικη πολιτική στα σύνορα με το μεξικό για ένα άρθρο που μιλάει γι' αυτό.Αλλά μάλλον μερικές φορές είναι ευκολότερο να φταίνε οι άλλοι και όχι εγώ που έβαλα το χεράκι μου και ψήφισα τους υποκριτές. Είναι ευκολότερο να λέω ότι τουλάχιστον εγώ είμαι καλύτερος από τους χειρότερους, ότι στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος και ότι δεν μπορεί να μας την λέει αυτός, αντί να πούμε καμία σοβαρή άποψη.
Αγαπητέ Νικήτα,προφανώς τα σχόλια αυτά πηγάζουν από την πεποίθηση ότι ο συντάκτης δεν ειναι ο μοναδικός στον κόσμο με αυτή την άποψη αλλά εκφράζει και κάποιους άλλους ανθρώπους. Ο δημοσιογράφος αυτός είναι ο ίδιος αμερικανός, συμμέτοχος μιας κοινωνίας που σίγουρα έχει καλά, αλλά έχει και αρκετά αρνητικά ιδίως σε θέματα ισότητας.Επίσης προσωπικά αυτό που με ενοχλεί, δεν είναι ότι κάποιος χαρακτηρίζει μια κίνηση υποκριτική αλλά ότι αυτή η κατηγορία είναι στοχευμένη προς ένα συγκεκριμένο λαό όταν το αρνητικό αυτό χαρακτηριστικό είναι οικουμενικό στην ανθρωπότητα. Όπως και το επιχείρημα: Οι Ελληνες είναι ρατσιστές.Οι ανθρώπινες κοινωνίες είναι ρατσιστικές σε μεγάλο βαθμό και κατά καιρούς αυτό αυξάνεται ή μειώνεται. Πόσο λογικό είναι να στιγματίζεις ένα λαό για κάτι, λες και οι υπόλοιποι όλοι δεν έχουν το ίδιο ακριβώς χαρακτηριστικό; Τα στραβά της ανθρώπινης κοινωνίας φυσικά και θα έπρεπε να τα καταπολεμήσουμε όλοι. Αλλά χωρίς να προσπαθούμε να τα φορτώσουμε ως ταμπέλες σε συγκεκριμενους λαούς.Οι εβραίοι είναι τσιγκούνηδεςοι μεξικάνοι τεμπέληδες και βρώμικοι και οι έλληνες ρατσιστές.Ωραία λογική.Καθόλου ρατσιστική.
Αχαχα!!! Δηλαδή ποιός είναι ο υποκριτής εδώ;; Ενώ στην Αμερική έαν είσαι έγχρωμος (και ούτε καν παράνομος μετανάστης, αλλά γεννημένος στη χώρα κι εσύ και οι παππούδες σου) και δεν παίζεις καλό μπάσκετ, ποιές οι πιθανότητες να μην ζεις σαν το σκουπίδι;
Εντελως ασχετο το σχολιο ,φυσικα και δεν τον φιλευουν συκαλακι αλλα ουτε τους δινουν ιθαγενεια μεσα σε μια νυχτα,οπως και δεν χρειαζεται να περασουν 20 χρονια για να την παρουν. Κανεις δεν ειπε οτι η Αμερικη ειναι τελεια χωρα αλλα να την συγκρινουμε με την Ελλαδα σε επιπεδο θεσμων και οργανωσης κρατους ειναι παραλογο.
{{«Μην παραβλέψετε την υποκρισία εδώ: μόλις είδαν ότι ο Αντετοκούνμπο μπορούσε να παίξει μπάσκετ, ξαφνικά οι Έλληνες οι οποίοι τους υποχρέωσαν για δύο δεκαετίες να ζουν στα σκοτάδια, αγκάλιασαν την οικογένεια σαν να ήταν παιδιά τους.}} Δυστυχώς,είναι ολόσωστο το σχόλιο...
Γιατί στην Αμερική (και στις υπόλοιπες χώρες του δυτικού κόσμου φυσικά) οι μετανάστες/μειονότητες έχουν απολύτως τις ίδιες ευκαιρίες. Στην Αμερική οι μαύροι πολίτες δεν είναι καθόλου περιθωριοποιημένοι και δεν τους εκμεταλλεύονται μόνο όταν δουν ότι είναι καλοί σε κάποιο άθλημα.Δεν αντιλέγω ότι υπάρχει υποκρισία φυσικά εδώ, αλλά ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω στην τελική.Να μας την έλεγε ένα κράτος απόλυτου δικαίου και ισονομίας να κάνω μόκο. Αλλά όχι και να μας τη λέει η Αμέρικα-Αμέρικα.