Μπρίτνεϊ Γκρίνερ: Παρατείνεται η κράτηση της σταρ του WNBA στη Ρωσία- Για τρίτη φορά

Μπρίτνεϊ Γκρίνερ: Παρατείνεται η κράτηση της σταρ του WNBA στη Ρωσία- Για τρίτη φορά Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Για μία ακόμη φορά, τρίτη από τη στιγμή που συνελήφθη, ρωσικό δικαστήριο παρέτεινε την κράτηση της σταρ του WNBA Μπρίτνεϊ Γκρίνερ, τουλάχιστον έως τις 2 Ιουλίου, σύμφωνα με το Tass.  

Η 31χρονη Αμερικανίδα μπασκετμπολίστρια συνελήφθη στη Ρωσία τον Φεβρουάριο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ την έχει χαρακτηρίσει «παράνομα κρατούμενη». 

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η Μόσχα δεν θα σκεφτεί να συμπεριλάβει την Γκρίνερ σε ανταλλαγή κρατουμένων «μέχρι να ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα για την υπόθεσή της. Ο Σεργκέι Ριάμπκοφ έκανε αυτή τη δήλωση, σύμφωνα με το Tass, έπειτα από αμερικανικά δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι η διοίκηση Μπάιντεν έχει κάνει προσφορά για ανταλλαγή του καταδικασμένου εμπόρου όπλων Βίκτορ Μπουτ με την Γκρίνερ. Ο Ριάμπκοφ δεν έδωσε κάποιο χρονοδιάγραμμα για τις διαδικασίες στην υπόθεση της αθλήτριας. 

Μετά την τελευταία εξέλιξη, η μάνατζερ της Γκρίνερ σχολίασε ότι η παίκτρια χρησιμοποιείται ως πολιτικό πιόνι. «Η κράτησή της είναι απάνθρωπη και απαράδεκτη. Δεν έχει κάνει ούτε ένα τηλεφώνημα τις 117 ημέρες της άδικης κράτησής της», τόνισε η Λίντσεϊ Κόλας και ζήτησε από τον Τζο Μπάιντεν και την Κάμαλα Χάρις «να δράσουν επειγόντως και να κάνουν ό,τι απαιτείται για να φέρουν πίσω την Μπρίτνεϊ αμέσως». 

Η δύο φορές χρυσή Ολυμπιονίκης έφτασε στη Ρωσία τον Φεβρουάριο για να παίξει σε ρωσική ομάδα. Πολλές μπασκετμπολίστριες παίζουν στο εξωτερικό όταν τελειώνει η σεζόν του WNBA. Συνελήφθη στο αεροδρόμιο επειδή, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, στις αποσκευές της βρέθηκαν φιαλίδια ατμίσματος με έλαιο κάνναβης. Είναι αντιμέτωπη με κατηγορίες περί ναρκωτικών, που τιμωρούνται με έως δέκα έτη φυλάκισης στη Ρωσία. 

Αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έμαθαν μέσω του Tass ότι παρατάθηκε η κράτηση της Γκρίνερ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Νεντ Πράις, χαρακτηρίζοντας το γεγονός αυτό προβληματικό. 

«Αυτή η υπόθεση είναι προβληματική από την αρχή μέχρι το τέλος. Ακριβώς για αυτό έχουμε χαρακτηρίσει την Μπρίτνεϊ Γκρίνερ παράνομα κρατούμενη. Ακριβώς για αυτό κάνουμε ό,τι μπορούμε για την άμεση απελευθέρωσή της», συμπλήρωσε. «Η θέση μας είναι πολύ ξεκάθαρη: η Μπρίτνεϊ Γκρίνερ δεν θα έπρεπε να είναι υπό κράτηση, ούτε για μία ημέρα παραπάνω», τόνισε. 

Με πληροφορίες από AP, CNN

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM