Μπένζαμιν Μεντί: Απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για βιασμό και απόπειρα βιασμού

Μπένζαμιν Μεντί: Απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για βιασμό και απόπειρα βιασμού Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Μπέντζαμιν Μεντί απαλλάχθηκε από την κατηγορία ότι για βιασμό και απόπειρα βιασμού δύο γυναικών. 

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι έκλαψε ακούγοντας την ετυμηγορία μετά τη νέα δίκη, στο Τσέστερ. Η απόφαση αυτή σημαίνει πως ο Μπέντζαμιν Μεντί πλέον έχει κριθεί αθώος για όλες τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε βάρος του, μετά τις καταγγελίες έξι γυναικών. 

Οι έξι καταγγέλλουσες τον κατηγόρησαν ότι τους επιτέθηκε σεξουαλικά στην αξίας 4,8 εκατομμυρίων λιρών έπαυλή του, από τον Οκτώβριο του 2018 έως τον Αύγουστο του 2021. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι επιθέσεις- σύμφωνα με τις καταγγελίες- έγιναν σε παράνομα πάρτι που διοργάνωνε ο ποδοσφαιριστής κατά τη διάρκεια των lockdown που είχαν επιβληθεί λόγω κορωνοϊού. 

Μπέντζαμιν Μεντί: Οι δύο κατηγορίες για τις οποίες απαλλάχθηκε

Τον Ιανουάριο ο Μπέντζαμιν Μεντί απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για βιασμό τεσσάρων γυναικών και τη σεξουαλική επίθεση σε βάρος άλλης μία, αλλά οι ένορκοι δεν κατέληξαν σε ετυμηγορία για τις δύο κατηγορίες, οι οποίες εξετάστηκαν στη νέα δίκη.  

Σήμερα, απαλλάχθηκε από την κατηγορία για απόπειρα βιασμού γυναίκας που πήγε στο σπίτι του μαζί με τον επίσης ποδοσφαιριστή Ντιακό Φοφανά. Η γυναίκα κατήγγειλε ότι ο Μπέντζαμιν Μεντί προσπάθησε να τη βιάσει την ώρα που εκείνη βγήκε από το ντους και συμπλήρωσε πως εκείνος σταμάτησε όταν εκείνη είπε όχι. Επίσης, ο 28χρονος ποδοσφαιριστής απαλλάχθηκε από την κατηγορία ότι βίασε μια γυναίκα που γνώρισε σε μπαρ. 

Κατά τη διάρκεια της πρώτης δίκης ο Μπέντζαμιν Μεντί επέμεινε ότι οι γυναίκες ήθελαν να κάνουν σεξ μαζί του. Είπε ότι ήταν «φυσιολογικό» για εκείνον να έχει σεξουαλικές επαφές με πολλές γυναίκες, κάποιες φορές την ίδια νύχτα, σημειώνοντας ότι εκείνες έκαναν σεξ με τους φίλους του. Το ότι ήταν διάσημος ποδοσφαιριστής το έκανε «ειλικρινά τόσο εύκολο» να γνωρίζει γυναίκες σε κλαμπ και να πηγαίνει μαζί τους στο σπίτι του, είχε πει ακόμη. 

Κάποιες από τις καταγγέλλουσες είπαν πως υποχρεώθηκαν να παραδώσουν τα τηλέφωνά τους φτάνοντας στο σπίτι του ποδοσφαιριστή και ένιωθαν ότι δεν μπορούσαν να καλέσουν σε βοήθεια. Ο Μπέντζαμιν Μεντί υποστήριξε ότι ζητούσε από τους προσκεκλημένους του να βάλουν τα τηλέφωνά τους σε ένα κουτί, επειδή ανησυχούσε για την ιδιωτική ζωή του, ιδιαίτερα όταν έκανε πάρτι κατά τη διάρκεια των lockdown και ισχυρίστηκε πως οι γυναίκες θα μπορούσαν να πάρουν πίσω τα τηλέφωνά τους όποτε ήθελαν. 

Στα πάρτι που διοργάνωνε ο ποδοσφαιριστής υπήρχε άφθονο αλκοόλ, συχνά καλεσμένοι γδύνονταν στην πισίνα, ενώ άνθρωποι έκαναν σεξ σε διάφορα δωμάτια, κάποιες φορές ανταλλάσσοντας συντρόφους. 

Το χρονικό των καταγγελιών σε βάρος του Μπέντζαμιν Μεντί

Η πρώτη φορά που συνελήφθη ο Μπέντζαμιν Μεντί ήταν τον Νοέμβριο του 2020. Μια νεαρή γυναίκα τον κατηγόρησε ότι την είχε βιάσει λίγες εβδομάδες νωρίτερα, αφού γνωρίστηκαν σε μπαρ. Ο ποδοσφαιριστής αφέθηκε ελεύθερος και στη συνέχεια συνελήφθη ξανά στις 4 Ιανουαρίου του 2021, όταν μια δεύτερη γυναίκα τον κατήγγειλε στην αστυνομία, κατηγορώντας τον ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά σε πάρτι που είχε γίνει στο σπίτι του δύο ημέρες νωρίτερα. 

Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, με την προϋπόθεση να μην κάνει πάρτι στο σπίτι του και συνέχισε να παίζει για την Μάντσεστερ Σίτι. Όμως, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο, δεν σταμάτησε να καλεί γυναίκες στην έπαυλή του. Όταν ρωτήθηκε γιατί αγνόησε τους όρους της αποφυλάκισής του, είπε ότι δεν πίστευε ότι είχε κάνει κάτι κακό. 

Έπειτα από ένα τέτοιο πάρτι, στις 23 Αυγούστου 2021, μια 17χρονη τον κατηγόρησε για βιασμό. Τρεις ημέρες αργότερα απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος του Μπέντζαμιν Μεντί και φυλακίστηκε. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο τότε η Μάντσεστερ Σίτι τον έθεσε σε αναστολή και σταμάτησε να τον πληρώνει. Μέχρι τότε, η ομάδα κατέβαλε τους μισθούς του που εκτιμώνται σε 90.000 λίρες την εβδομάδα. 

Στη φυλακή, είπε ο Μπέντζαμιν Μεντί στο δικαστήριο «έμαθε πολλά για τη ζωή» και συνειδητοποίησε ότι ήταν πιθανό να πληγώσει γυναίκες ακόμη «κι αν ήμασταν αμφότεροι σύμφωνοι να κάνουμε σεξ». 

Μετά την απαλλαγή του από τις κατηγορίες, η δικηγόρος του, Τζένι Γουίλτσαϊρ, ευχαρίστησε τους ενόρκους επειδή «επικεντρώθηκαν στις αποδείξεις και όχι στις φήμες» και σημείωσε ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο ποδοσφαιριστής δικάζεται και απαλλάσσεται από ενόρκους. 

«Έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια από τη στιγμή που η αστυνομία άρχισε να κάνει έρευνα. Προσπάθησε να μείνει δυνατός αλλά η διαδικασία, αναπόφευκτα, είχε σοβαρό αντίκτυπο. Ευχαριστεί όσους τον υποστήριξαν και ζητά να γίνει σεβαστή η ιδιωτικότητά του, για να αρχίσει να ξαναχτίζει τη ζωή του», συμπλήρωσε η δικηγόρος του Μπέντζαμιν Μεντί. 

-Εάν είστε επιζώσα βιασμού, σεξουαλικής παρενόχλησης ή trafficking ή αν στο περιβάλλον σας υπάρχει θηλυκότητα που υφίσταται κάτι από τα παραπάνω, τηλεφωνήστε για βοήθεια και συμβουλευτική στην υπηρεσία Εθνικής Εμβέλειας «Γραμμή SOS»: 15900. Μπορείτε επίσης να αποστείλετε mail στο [email protected]

Με πληροφορίες από Guardian

 
Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

Αθλητισμός / Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

«Αυτό το πανό ανέβηκε εν αγνοία της διοίκησης του Παναθηναϊκού», λέει ο Αταμάν σύμφωνα με το Haber Global και προσθέτει ότι «η διοίκηση του συλλόγου είναι επίσης πολύ θυμωμένη με αυτήν την κατάσταση»
LIFO NEWSROOM
Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Αθλητισμός / Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Το βίντεο με την αποβολή του προπονητή του Παναθηναϊκού από φιλικό με την Μακάμπι στην Κύπρο - Η δήλωση που ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα - Τι γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες
LIFO NEWSROOM