Μπαχ: Θα προσπαθήσουμε να εμβολιαστούν όσο δυνατόν περισσότεροι για τους Ολυμπιακούς αγώνες, αθλητές και θεατές

Μπαχ: Θα προσπαθήσουμε να εμβολιαστούν όσο δυνατόν περισσότεροι για τους Ολυμπιακούς αγώνες, αθλητές και θεατές Facebook Twitter
EPA
0

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, δήλωσε ότι είναι «πολύ σίγουρος» πως οι Ολυμπιακοί αγώνες του Τόκιο θα διεξαχθούν με θεατές την επόμενη χρονιά, αλλά μίλησε και για σχέδιο εμβολιασμού τους.

«Προκειμένου να προστατεύσουμε τους Ιάπωνες- και από σεβασμό σε αυτό τον λαό- η ΔΟΕ θα κάνει μεγάλη προσπάθεια προκειμένου όσο το δυνατόν περισσότεροι- μετέχοντες και επισκέπτες- να φτάσουν εδώ έχοντας εμβολιαστεί, αν μέχρι τότε είναι διαθέσιμο ένα εμβόλιο», είπε ο Μπαχ, σύμφωνα με το Associated Press. 

«Αυτό μας κάνει πολύ σίγουρους ότι μπορούμε να έχουμε θεατές στο Ολυμπιακό στάδιο την επόμενη χρονιά και ότι οι θεατές θα απολαύσουν ένα ασφαλές περιβάλλον», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ.

Ο Μπαχ πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ιαπωνία, προκειμένου να συζητηθεί πώς θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Τόκιο, που ήταν προγραμματισμένοι για το περασμένο καλοκαίρι, αλλά αναβλήθηκαν για εκείνο του 2021 εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Πλέον, η τελετή έναρξης είναι προγραμματισμένη για τις 23 Ιουλίου 2021.

«Δημιουργούμε μια τεράστια εργαλειοθήκη, που θα περιλαμβάνει όλα τα διαφορετικά μέτρα που μπορούμε να φανταστούμε», είπε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα.

«Την επόμενη χρονιά θα μπορούμε να βγάλουμε τα απαραίτητα "εργαλεία" και να τα εφαρμόσουμε, προκειμένου να διασφαλίσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον για όλους τους μετέχοντες στους αγώνες. Αυτό μας κάνει όλους πολύ, πολύ σίγουρους ότι μπορούμε να έχουμε θεατές στο Ολυμπιακό στάδιο την επόμενη χρονιά», συμπλήρωσε.

Η επίσκεψη του Μπαχ στην Ιαπωνία γίνεται μετά τον αγώνα γυμναστικής που φιλοξένησε το Τόκιο, η πρώτη διεθνής διοργάνωση εκεί από το ξέσπασμα της πανδημίας. Οι αθλητές που μετείχαν μπήκαν σε καραντίνα δύο εβδομάδων πριν από την άφιξη στην Ιαπωνία και σε μεγάλο βαθμό ήταν απομονωμένοι στο ξενοδοχείο στο οποίο είχαν καταλύσει, στο Τόκιο. Επίσης, έκαναν υποχρεωτικά καθημερινά τεστ PCR για τον κορωνοϊό.

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ