ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Μίλτος Τεντόγλου: Η στιγμή της απονομής του χρυσού μεταλλίου στο παγκόσμιο στίβου

Μίλτος Τεντόγλου: Η στιγμή της απονομής του χρυσού μεταλλίου στο παγκόσμιο στίβου Facebook Twitter
Φωτογραφία του Μίλτου Τεντόγλου με το χρυσό μετάλλιο : EUROKINISSI
0

Για ακόμη μία φορά ο Μίλτος Τεντόγλου βρέθηκε στην «κορυφή» του κόσμου, ανεβαίνοντας με ο χρυσό μετάλλιο στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξάγεται στη Γλασκώβη, με άλμα στα 8,22 μ.,.  «Δεν είχα σχεδιάσει κάτι τρελό, ήθελα μια επίδοση απ' αυτές που μου αρέσουν, στα 8.40μ, 8.50μ. αλλά ο τελικός που έγινε πρωί ήταν πολύ δύσκολος. Για μένα, σε κάποιους μπορεί να αρέσει, δεν νομίζω», ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις μετά την απονομή του χρυσού μεταλλίου.

«Αν και τις τελευταίες μέρες προσπάθησα πολύ να κοιμάμαι νωρίς, να ξυπνάω νωρίς, ήταν δύσκολο, το σώμα μου δεν δούλευε σε όσα θα ήθελα να κάνω», ανέφερε μεταξύ άλλων. Σημειώνεται πως με 8,19 στο τελευταίο του άλμα, ολοκλήρωσε με εντυπωσιακό τρόπο το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

 

Μίλτος Τεντόγλου για αλλαγή στην βαλβίδα: «Αν περάσει αυτή η αλλαγή θα σταματήσω το μήκος»

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, ο Μίλτος Τεντόγλου εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τις συνθήκες του τελικού στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, αναφέροντας παράλληλα πως αν γίνουν αλλαγές στη βαλβίδα και στη μέτρηση των αλμάτων, θα σταματήσει το μήκος.

 «Δεν με ενδιέφερε η νίκη, αλλά η επίδοση κι αυτή την βγήκε. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αγωνιστήκαμε το πρωί. Χθες, για παράδειγμα δεν υπήρχε στο πρόγραμμα κανένα οριζόντιο άλμα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θέλουν να μετρούν τα άλματα από το σημείο που πηδάμε. Έτσι το αγώνισμα χάνει τη δυσκολία του. Όλοι μπορούν να πηδήξουν απλά μήκος, αλλά η προσέγγιση και το πάτημα είναι το δύσκολο κομμάτι και αυτό θέλουν να τον αφαιρέσουν. Αν περάσει αυτή η αλλαγή, θα σταματήσω το μήκος και θα κάνω τριπλούν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μίλτος Τεντόγλου.

H επίδοση του Μίλτου Τεντόγλου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γλασκώβης

Η μάχη με τον Ιταλό Φουρλάνι, για το χρυσό μετάλλιο έκοψε την ανάσα μέχρι την τελευταία στιγμή ωστόσο το πρώτο άλμα του Μίλτου Τεντόγλου στα 8:22 ήταν αυτό τελικά που έκρινε το αποτέλεσμα της σημερινής μάχης του. 

Στη δεύτερη προσπάθεια ο Τεντόγλου έκανε άλμα 7.94 ενώ ήταν άκυρη η τρίτη του προσπάθεια. Άλμα στα 8.15μ έκανε ο Έλληνας αθλητής στην τέταρτη προσπάθειά του. Στα 8.11 η 5η προσπάθεια του Μίλτου Τεντόγλου ενώ ο Έλληνας πρωταθλητής πήδηξε στα 8,19μ. στην έκτη και τελευταία προσπάθειά του.

Τα άλματα του Τεντόγλου:

1ο: 8.22μ.
2ο: 7.94μ.
3ο: X
4ο: 8.15μ.
5ο: 8.11μ.
6ο: 8.19μ.

Η κατάταξη μετά το 5ο άλμα

1.Τεντόγλου 8.22 (8.15)
2.Φουρλάνι 8.22 (8.10)
3.Μακλέον 8.21
4.Λόουσον 8.06
5.Μπατζ 7.97
6.Γκέιλ 7.89
7.Γουίλιαμς 7.83
8.Μόντλερ 7.80

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Ο παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται και τώρα ετοιμάζεται για τον πιο κρίσιμο αγώνα του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ