Μέσι, Μουρίνιο, Αλτιντόπ τα πρόσωπα του ποδοσφαίρου για το 2010.

Μέσι, Μουρίνιο, Αλτιντόπ τα πρόσωπα του ποδοσφαίρου για το 2010. Facebook Twitter
0

O ταλαντούχος forward της Μπαρσελόνα και της Αργεντινής, Lionel Messi, αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά κορυφαίος ποδοσφαιριστής κατακτώντας τη Χρυσή Μπάλα στην τελετή που έλαβε χώρα στη Ζυρίχη. Μπορεί η Χρυσή Μπάλα να απονέμεται πλέον από τη Fifa πάντως τα αποτελέσματα ήταν και πάλι ευνοϊκά για τον 23χρονο μπαλαδόρο. Πολλοί ήταν αυτοί που πίστευαν στη νίκη του Ινιέστα, για το γκολ που έδωσε τη νίκη στην Ισπανία κόντρα στην Ολλανδία στο περσινό μουντιάλ, αλλά και του Τσάβι για την συμβολή του στα πλευρά της ισπανικής ομάδας, όμως τα 60 γκολ που κατάφερε ο Μέσι με την Μπάρτσα αλλά και την εθνική Αργεντινής ήταν υπεραρκετά για να κατακτήσει την κορυφή. Ο τελευταίος ποδοσφαιριστής που κατάφερε να αποσπάσει δύο συνεχείς φορές τη Χρυσή Μπάλα ήταν ο Ολλανδός Μαρκο φαν Μπάστεν το 1988 και το 1989 ενώ  ο συμπαίκτης του Λιονέλ στη Μπαρσελόνα, Ροναλντίνιο, είχε κερδίσει το βραβείο της Fifa το 2004 και το 2005.«Δεν περίμενα να κερδίσω, το ότι συνέβη όμως κάνει το βραβείο ακόμη πιο ξεχωριστό για μένα και αυτό που επιθυμώ είναι να το μοιραστώ με τους φίλους και συμπαίκτες μου.» δήλωσε αμέσως μετά την τελετή. Οι Ινιέστα και Τσάβι παρόλα αυτά συμπεριλήφθηκαν στην ιδανική εντεκάδα της Fifa μαζί με τους Κασίγιας, Πουγιόλ, Πικέ, Λούσιο, Ρονάλντο, Βίγια, Σνάιντερ και Μαïκόν. Βραβείο κατέκτησε και ο Ζοζέ Μουρίνιο, ο οποίος αναδείχθηκε κορυφαίος τεχνικός της χρονιάς ενώ το βραβείο «Φέρεντς Πούσκας» για το κορυφαίο γκολ του 2010 παρέλαβε ο Χαμίτ Αλτιντόπ της Μπάγιερν Μονάχου.

Το γκολ του Χαμίτ Αλτιντόπ στον αγώνα Καζακστάν - Τουρκία που του χάρισε το βραβείο:

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM