Μεγάλη πρόκριση της ΑΕΚ στην επόμενη φάση του Europa League

Μεγάλη πρόκριση της ΑΕΚ στην επόμενη φάση του Europa League Facebook Twitter
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
1

Την πρόκριση στους «32» του Europa League για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια πανηγυρίζει η ΑΕΚ.

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ πήρε ισοπαλία 0-0 από την Αούστρια στη Βιέννη, ολοκλήρωσε αήττητη τους αγώνες της στον 4ο όμιλο της διοργάνωσης και πήρε το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση ως δεύτερη, πίσω από τη Μίλαν.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε όπως το είχε σχεδιάσει η ΑΕΚ. Με 3-5-2 και για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν με όμοια ενδεκάδα (ίδιοι 11 και στη Λειβαδιά πριν από τέσσερις ημέρες), κυριάρχησε ολοκληρωτικά. Το διακριτικό πρέσινγκ στα ασταθή κεντρικά μπακ της Αούστρια, ανάγκασαν τον Ράφαελ Χολτχάουζερ να γυρίζει πολύ πίσω για να πάρει μπάλα και να προσπαθεί να φτιάξει παιχνίδι με 40άρες μπαλιές. Πανεύκολη λεία για τους Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκη.


Στην ΑΕΚ ανήκαν και οι δύο καλύτερες στιγμές του πρώτου 45λεπτου. Στο 5΄ από μεγάλο λάθος του Μοχάμεντ, ο Γαλανόπουλος έκλεψε στο ύψος της περιοχής, αλλά το σουτ του ήταν απογοητευτικό. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Αραούχο τροφοδοτήθηκε από τον Λιβάγια, «τρύπησε» την άμυνα των γηπεδούχων, αλλά ο Πεντς βγήκε έγκαιρα και τον ανάγκασε να αστοχήσει.

Ο Φινκ έδωσε εντολή στην άμυνά του να ανέβει πιο ψηλά στο δεύτερο ημίχρονο και η Αουστρια πίεσε με όπλο την ταχύτητα του Πίρες και του Τζατζούρι. Εγινε πιο ευάλωτη στις αντεπιθέσεις, όμως η ΑΕΚ δεν είχε την γρήγορη πάσα για να μπορέσει να το εκμεταλλευτεί. Οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 68΄ όταν από λάθος του Τσιντώτα ο Πίρες έπιασε κεφαλιά αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.


Ο χρόνος περνούσε και κυλούσε υπέρ της ΑΕΚ, αλλά η πίεση των γηπεδούχων γινόταν πιο έντονη. Η αντίδραση των «κιτρινόμαυρων» ήταν ψύχραιμη και δεν έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Το ρολόι δείχνει 90΄, καθυστερήσεις. Η ομάδα με τα γαλάζια «γεμίζει» από παντού, σε απέλπιδα προσπάθεια. Όμως εκείνοι με τα λευκά και τον «Δικέφαλο» στο στήθος ήταν αποφασισμένοι να φύγουν από τη Βιέννη με την πρόκριση. Ενενηντα και τέσσερα, ο διαιτητής σφυρίζει τρεις φορές, η ΑΕΚ είναι στους «32» του Europa League.

ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ (Τόρστεν Φινκ): Πεντς, Μπλαουνστάινερ, Μοχάμεντ, Σέρμπεστ, Σάλαμον (89΄ Σαρκαρία), Χολτσχάουζερ, Αλχασάν, Πρόκοπ, Τατζούρι (72΄ Βενούτο), Φελίπε Πίρες, Φριζενμπίχλερ (77΄ Μονσάιν)


ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Χριστοδουλόπουλος (64΄ Μπακασέτας), Λιβάγια (90΄ Κονέ), Αραούχο (73΄ Κλωναριδης)

* Το αγώνα παρακολούθησαν 23.133 θεατές

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολυμπιονίκης «ντοπαρισμένη» από το φιλί του συντρόφου της - Το CAS αποδέχθηκε την εξήγηση και την απάλλαξε

Διεθνή / Ολυμπιονίκης «ντοπαρισμένη» από το φιλί του συντρόφου της - Το CAS αποδέχθηκε την εξήγηση και την απάλλαξε

Το Διαιτητικό Δικαστήριο Αθλητισμού δέχθηκε πως η ανίχνευση οσταρίνης προκλήθηκε από επαναλαμβανόμενα φιλιά με τον επίσης Ολυμπιονίκη Race Imboden - Απορρίφθηκε η έφεση της WADA
LIFO NEWSROOM
Σε «θρίλερ» εξελίσσεται η υπόθεση Βαλαντσιούνας – Οι Νάγκετς μπλοκάρουν τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό

Αθλητισμός / Σε «θρίλερ» εξελίσσεται η υπόθεση Βαλαντσιούνας – Οι Νάγκετς μπλοκάρουν τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό

Αποφασισμένοι να τον κρατήσουν στο ΝΒΑ εμφανίζονται οι Ντένβερ Νάγκετς, την ώρα που ο 33χρονος Λιθουανός σέντερ βρίσκεται ήδη στην Αθήνα για ιατρικές εξετάσεις
LIFO NEWSROOM
Εντυπωσιακός Εμμανουήλ Καραλής στο Fly Athens 2025: «Άγγιξε» νέο πανελλήνιο ρεκόρ

Αθλητισμός / Εντυπωσιακός Εμμανουήλ Καραλής στο Fly Athens 2025: «Άγγιξε» νέο πανελλήνιο ρεκόρ

Το Καλλιμάρμαρο γέμισε με φίλους του στίβου που χειροκρότησαν θερμά τον Εμμανουήλ Καραλή, ο οποίος ανταπέδωσε με μια από τις κορυφαίες φετινές επιδόσεις παγκοσμίως — την τέταρτη καλύτερη για το 2025
LIFO NEWSROOM
Από τον Ντιόγκο Ζότα στον Ντράζεν Πέτροβιτς και τον Άιρτον Σένα: Οι αθλητές που έχασαν στην ζωή τους σε τροχαία

Αθλητισμός / Από τον Ντράζεν Πέτροβιτς και τον Άιρτον Σένα στον Ντιόγκο Ζότα: Οι αθλητές που έχασαν την ζωή τους σε τροχαίο

O ελληνικός αθλητισμός έχει επίσης βιώσει την απώλεια σημαντικών αθλητών με τους θανάτους των Γιώργου Μητσιμπόνα, Παναγιώτη Κατσούρη και Άννας Πολλάτου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια