Απεργία την Πρωτομαγιά

«Μας φιμώνετε, τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα» -Το μήνυμα της εθνικής Γερμανίας με τα κλειστά στόματα

Οι παίκτες της Γερμανίας κλείνουν τα στόματά τους Facebook Twitter
Φωτ: EPA
0

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε η εθνική ομάδα της Γερμανίας στο πρώτο της ματς στο Μουντιάλ του 2022.

Μπορεί ο αρχηγός της ομάδας, Μανουέλ Νόιερ, να μην φόρεσε το περιβραχιόνιο OneLove, ωστόσο, στην ομαδική φωτογραφία οι παίκτες παρατάχθηκαν, τοποθετώντας το χέρι τους μπροστά στο στόμα.

«Με το περιβραχιόνιο θέλαμε να δώσουμε ένα παράδειγμα των αξιών που έχουμε στην εθνική ομάδα: διαφορετικότητα και αμοιβαίος σεβασμός, θέλαμε να το φωνάξουμε μαζί με άλλες χώρες.

Δεν είναι πολιτικό μήνυμα: τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι διαπραγματεύσιμα», τονίζει η εθνική ομάδα της Γερμανίας, εξηγώντας την κίνησή της στο Twitter.

«Αυτό θα έπρεπε να είναι αυτονόητο, αλλά δυστυχώς δεν είναι. Γι' αυτό κι αυτό το μήνυμα είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Το να μας απαγορεύουν να φορέσουμε το περιβραχιόνιο είναι σαν να μας φιμώνουν. Η θέση μας ισχύει», πρόσθεσε.

Η κίνηση της εθνικής ομάδας της Γερμανίας έρχεται αφότου υπήρξαν απειλές τιμωρίας στους παίκτες εάν εμφανίζονταν με το περιβραχιόνιο με τα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Αθλητισμός
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ