Μάικλ Τζόρνταν: Δωρεά 10 εκατ. δολ. για ανέγερση κλινικών σε υποβαθμισμένες περιοχές

Μάικλ Τζόρνταν: Δωρεά 10 εκατ. δολ. για ανέγερση κλινικών σε υποβαθμισμένες περιοχές Facebook Twitter
EPA
0

Το ποσό των 10 εκατ. δολ. δώρισε ο Μάικλ Τζόρνταν για την ανέγερση δύο ιατρικών κλινικών για ανασφάλιστες και υποβαθμισμένες κοινότητες στην πατρίδα του, τη Β. Καρολίνα.

Οι κλινικές πρόκειται να τεθούν σε λειτουργία στις αρχές του 2022.

Ο θρύλος του ΝΒΑ, ο οποίος μεγάλωσε και τελείωσε το γυμνάσιο στο Γουίλμινγκτον, είχε δωρίσει στο παρελθόν 7 εκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία οικογενειακών κλινικών στη Σαρλότ, προκειμένου να υποστηρίξει τις ευάλωτες κοινότητες.

«Είμαι πολύ περήφανος που συνεργάζομαι για άλλη μια φορά με τη Novant Health για να επεκτείνουμε το μοντέλο της και να προσφέρουμε καλύτερη πρόσβαση στις ιατρικές υπηρεσίες στην πατρίδα μου», δήλωσε ο 57χρονος.

«Όλοι πρέπει να έχουν πρόσβαση σε ποιοτική υγειονομική περίθαλψη, ανεξάρτητα από το πού ζουν και αν έχουν ή όχι ασφάλιση. Το Γουίλμινγκτον κατέχει μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου και είναι πραγματικά ευχάριστο να μπορώ να επιστρέψω στην κοινότητα που με στήριξε σε όλη μου ΖΩΗ».

Τον Ιούνιο, είχε δωρίσει 100 εκατομμύρια δολάρια σε οργανισμούς που μάχονται τον ρατσισμό και τις ανισότητες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM