Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (FIFPro) καταγγέλλει ότι τρεις παίκτες έχουν διαγνωστεί με σοβαρά καρδιακά προβλήματα αφού τους δόθηκαν «άγνωστες ουσίες» από τους συλλόγους τους στην Κύπρο, «προκειμένου να τους βοηθήσουν στην αποκατάστασή τους».

 

Η FIFPro ζητά από την κυπριακή ποδοσφαιρική ομοσπονδία και την UEFA να ξεκινήσουν κατεπείγουσα έρευνα, προκειμένου να «διαπιστώσουν εάν οι συμπαίκτες τους βρίσκονται σε κίνδυνο».

 

Στη σχετική, σημερινή ανακοίνωση, η FIFPro αναφέρει ότι τουλάχιστον τέσσερις κυπριακοί σύλλογοι της μεγάλης κατηγορίας χορήγησαν τις επίμαχες ουσίες σε παίκτες - σε μερικές περιπτώσεις ενδοφλεβίως.

 

Αν και δεν κατονομάζονται οι σύλλογοι ή οι παίκτες που έχουν διαγνωστεί με καρδιακά προβλήματα, η FIFPro, διαβεβαιώνει πως ήδη παρέχει ιατρική και οικονομική στήριξη στους πληγέντες παίκτες, μαζί με τον Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών της Κύπρου.

 

Η Ομοσπονδία εκπροσωπεί περίπου 60.000 ποδοσφαιριστές σε όλον τον κόσμο.

 

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες οι ουσίες αυτές χορηγούνται στους συγκεκριμένους παίκτες από την έναρξη της αγωνιστικής φετινής περιόδου.

 

Όπως επισημαίνει η FIFPro, κάποιοι από τους εμπλεκόμενους παίκτες που αγωνίστηκαν πέρυσι στους τέσσερις συλλόγους έχουν φύγει από την Κύπρο και συνεχίζουν την καριέρα τους σε άλλες χώρες.

 

«Εξαιτίας των ανησυχιών ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στις άγνωστες ουσίες και τη σοβαρή καρδιακή κατάσταση των τριών παικτών», η FIFPro καλεί τις αρχές του ποδοσφαίρου να βοηθήσουν στο να εξακριβωθεί τι τους χορηγήθηκε και να διαπιστώσουν εάν οι συμπαίκτες τους βρίσκονται σε κίνδυνο.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr