Κύπρος: Σοβαρά καρδιακά προβλήματα σε ποδοσφαιριστές από «άγνωστες ουσίες»

Κύπρος: Σοβαρά καρδιακά προβλήματα σε ποδοσφαιριστές από «άγνωστες ουσίες» Facebook Twitter
EPA
0

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (FIFPro) καταγγέλλει ότι τρεις παίκτες έχουν διαγνωστεί με σοβαρά καρδιακά προβλήματα αφού τους δόθηκαν «άγνωστες ουσίες» από τους συλλόγους τους στην Κύπρο, «προκειμένου να τους βοηθήσουν στην αποκατάστασή τους».

Η FIFPro ζητά από την κυπριακή ποδοσφαιρική ομοσπονδία και την UEFA να ξεκινήσουν κατεπείγουσα έρευνα, προκειμένου να «διαπιστώσουν εάν οι συμπαίκτες τους βρίσκονται σε κίνδυνο».

Στη σχετική, σημερινή ανακοίνωση, η FIFPro αναφέρει ότι τουλάχιστον τέσσερις κυπριακοί σύλλογοι της μεγάλης κατηγορίας χορήγησαν τις επίμαχες ουσίες σε παίκτες - σε μερικές περιπτώσεις ενδοφλεβίως.

Αν και δεν κατονομάζονται οι σύλλογοι ή οι παίκτες που έχουν διαγνωστεί με καρδιακά προβλήματα, η FIFPro, διαβεβαιώνει πως ήδη παρέχει ιατρική και οικονομική στήριξη στους πληγέντες παίκτες, μαζί με τον Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών της Κύπρου.

Η Ομοσπονδία εκπροσωπεί περίπου 60.000 ποδοσφαιριστές σε όλον τον κόσμο.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες οι ουσίες αυτές χορηγούνται στους συγκεκριμένους παίκτες από την έναρξη της αγωνιστικής φετινής περιόδου.

Όπως επισημαίνει η FIFPro, κάποιοι από τους εμπλεκόμενους παίκτες που αγωνίστηκαν πέρυσι στους τέσσερις συλλόγους έχουν φύγει από την Κύπρο και συνεχίζουν την καριέρα τους σε άλλες χώρες.

«Εξαιτίας των ανησυχιών ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στις άγνωστες ουσίες και τη σοβαρή καρδιακή κατάσταση των τριών παικτών», η FIFPro καλεί τις αρχές του ποδοσφαίρου να βοηθήσουν στο να εξακριβωθεί τι τους χορηγήθηκε και να διαπιστώσουν εάν οι συμπαίκτες τους βρίσκονται σε κίνδυνο.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολεξάντρ Πελεσένκο: Σκοτώθηκε στον πόλεμο ο Ουκρανός πρωταθλητής Ευρώπης στην άρση βαρών

Αθλητισμός / Ολεξάντρ Πελεσένκο: Σκοτώθηκε στον πόλεμο ο Ουκρανός πρωταθλητής Ευρώπης στην άρση βαρών

Ο Πελεσένκο ήταν 30 χρονών και κατετάγη στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του το 2022. Κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης το 2016 και το 2017, ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο είχε βγει τέταρτος
NEWSROOM
Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Ο παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται και τώρα ετοιμάζεται για τον πιο κρίσιμο αγώνα του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ