Κριστίνα Βόγκελ: Η Ολυμπιονίκης που έμεινε παράλυτη θέλει να επιστρέψει στον αθλητισμό

Κριστίνα Βόγκελ: Η Ολυμπιονίκης που έμεινε παράλυτη θέλει να επιστρέψει στον αθλητισμό Facebook Twitter
EPA
0

Η Κριστίνα Bόγκελ, Ολυμπιονίκης της ποδηλασίας ταχύτητας, επιστρέφει μετά από το ατύχημα που την ανάγκασε να καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι.

Η Bόγκελ δεν έχει καμία πρόθεση να εγκαταλείψει ό,τι έκανε μέχρι εκείνη τη μοιραία στιγμή και τώρα, μετά το τραγικό συμβάν σε εκείνη την προπόνηση, είναι έτοιμη να πολεμήσει και να ζήσει.

«Νιώθω σαν ένα νεογέννητο παιδί, που πρέπει να μάθει τα πάντα. Έχω θέληση να επιστρέψω στη ζωή και να κάνω αθλητισμό», δηλώνει η 28χρονη Γερμανίδα.

Τον περασμένο Ιούνιο προπονούνταν στο ποδηλατοδρόμιο του Κότμπους με την τέσσερις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια στην κατηγορία των τζούνιορς, Παουλίν Γκράμπος, όταν συγκρούστηκε με έναν άλλο αθλητή που εμφανίστηκε ξαφνικά στην πίστα. Το μοιραίο περιστατικό είχε σαν αποτέλεσμα την παράλυση της Bόγκελ. 

Η Ολυμπιονίκης (το 2012 στο Λονδίνο) θα επιστρέψει στο σπίτι της, στο Έρφουρτ, αυτό το σαββατοκύριακο, για πρώτη φορά μετά το ατύχημα. Όπως δηλώνει «δεν βλέπω την ώρα να επιστρέψω στο κρεβάτι μου μετά από τρεις μήνες, να μαγειρέψω μόνη και να βρεθώ με το σύντροφο και την οικογένειά μου. Στην αρχή απέφευγα την επαφή με άλλους ασθενείς και με το κοινό. Χθες έπεσα με το αναπηρικό καροτσάκι και δύο ώρες αργότερα το νοσοκομείο το γνώριζε», είπε.

Η Κριστίνα Bόγκελ δεν θέλει να πει αντίο στις διοργανώσεις.

«Υπήρξαν φορές, βέβαια, στις οποίες έκλαψα γιατί δεν είμαι μια μηχανή, όμως τα δάκρυα και τα χτυπήματα στην πλάτη δεν με βοήθησαν. Τώρα έχω πολύ μέταλλο στο σώμα μου, αλλά μπορώ ακόμη να κάνω αθλητισμό με την αναπηρική πολυθρόνα μου. Ακόμα κι αν έπεσα αμέσως».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ

Αθλητισμός / Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Εδώ ξεκίνησα, εδώ θέλω να τελειώσω» - Τι σκέφτεται να κάνει αφού αποσυρθεί

Η εξομολόγηση για τη σύζυγό του, Μαράϊα - «Όταν την είδα για πρώτη φορά, μου θύμισε τη μητέρα μου» - Όσα είπε για την καριέρα του, την οικογένειά του και τον ρατσιμό
LIFO NEWSROOM
Ιβάν Γιοβάνοβιτς: «Δεν είμαι άνθρωπος που παραιτείται και φεύγει»

Αθλητισμός / Ιβάν Γιοβάνοβιτς: «Δεν είμαι άνθρωπος που παραιτείται και φεύγει»

Ο έμπειρος τεχνικός ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για τον αποκλεισμό, τονίζοντας πως η αποτυχία δεν οφείλεται σε έλλειψη στήριξης, αλλά σε αγωνιστικά και ψυχολογικά λάθη που θα πρέπει να αναλυθούν
LIFO NEWSROOM
Αναστασία Ντραγκομίροβα: «Στήριξη δεν υπάρχει από πουθενά, αλλά έχω μάθει να μην γκρινιάζω»

Αθλητισμός / Αναστασία Ντραγκομίροβα: «Στήριξη δεν υπάρχει, αλλά έχω μάθει να μην γκρινιάζω»

H ανερχόμενη αθλήτρια του ελληνικού στίβου έχει μάθει να μην αφήνει το παρελθόν να την κρατά πίσω, τροφοδοτείται από το συναίσθημα, έχει στόχο τους Ολυμπιακούς και ζωγραφίζει παντού, ακόμα και στο δέρμα της.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ