Κριστιάνο Ρονάλντο: Με κάθε ανάρτηση στο Instagram βγάζει 3,5 εκατ.$

Κριστιάνο Ρονάλντο: Με κάθε ανάρτηση στο Instagram βγάζει 3,5 εκατ.$ Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο ποδοσφαιριστής με τη μεγαλύτερη επιρροή στο Instagram, ανάμεσα σε αυτούς που αναμένεται να δώσουν το παρών στο επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο. 

Οι followers του Πορτογάλου σταρ αυξήθηκαν κατά 47% τον τελευταίο χρόνο- έχει 480 εκατομμύρια- και κατά μέσο όρο βγάζει περισσότερα από 3,5 εκατομμύρια δολάρια ανά ανάρτηση στο Instagram, σύμφωνα με την Nielsen Sports. 

Η κατάταξη βασίζεται στο εργαλείο μέτρησης επιρροής της Nielsen, το οποίο αξιολογεί τους ακολούθους, την αύξησή τους, το ποσοστό του engagement και τη μέση αξία του brand ανά ανάρτηση στο Instagram, προκειμένου να καταλήξει σε ένα ποσό. 

Ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Nielsen αξιολόγησε τη «δύναμη» που έχουν στο Instagram οι ποδοσφαιριστές που αναμένεται να παίξουν στα γήπεδα του Κατάρ. 

Ο Λιονέλ Μέσι έχει 360 εκατομμύρια followers- αριθμός που αυξήθηκε κατά 12% τους τελευταίους 12 μήνες- και κερδίζει 2,6 εκατομμύρια δολάρια ανά ανάρτηση, κάτι που τον φέρνει στη δεύτερη θέση της λίστας. 

Πίσω από τον Αργεντινό σταρ είναι οι συμπαίκτες του στην Παρί Σεν Ζερμέν, ο Νεϊμάρ στην τρίτη θέση και ο Κιλιάν Εμπαπέ στην τέταρτη, με κάθε έναν τους να βγάζει πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια ανά ανάρτηση. 

Από την πρώτη δεκάδα, ο Βραζιλιάνος Βινίσιους Τζούνιορ είχε τη μεγαλύτερη αύξηση followers από κάθε άλλο ποδοσφαιριστή- κατά 90%- έχοντας σκοράρει το νικητήριο γκολ για την Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Champions League. 

Κριστιάνο Ρονάλντο: Με κάθε ανάρτηση στο Instagram βγάζει 3,5 εκατ.$ Facebook Twitter

Ο Ν’Γκολό Καντέ, που βρίσκεται στην όγδοη θέση στη λίστα, έχει το υψηλότερο ποσοστό engagement από κάθε άλλο παίκτη της πρώτης δεκάδας, που φτάνει στο 11%. 

Ο Γκάβι φαίνεται πως θα είναι ο επόμενος μεγάλος σταρ των social media. Ο Ισπανός- που είναι εκτός δεκάδας- αύξησε τους ακολούθους του κατά πάνω από 5.000% σε 6,2 εκατομμύρια και το engagement στις αναρτήσεις του αγγίζει το 30%. 

Κριστιάνο Ρονάλντο: Με κάθε ανάρτηση στο Instagram βγάζει 3,5 εκατ.$ Facebook Twitter

Στο μεταξύ, η Γαλλία αναμένεται να είναι η ομάδα με τη μεγαλύτερη επιρροή στα social media στο Παγκόσμιο κύπελλο 2022, καθώς έχει 11,7 εκατομμύρια followers στον λογαριασμό της. Πίσω της αφήνει τη Βραζιλία (11,3 εκατ.) και την Πορτογαλία (10,3 εκατ.). Αξίζει να σημειωθεί ότι το 86% των ακολούθων της Πορτογαλίας δεν ζουν στη συγκεκριμένη χώρα. 

Κριστιάνο Ρονάλντο: Με κάθε ανάρτηση στο Instagram βγάζει 3,5 εκατ.$ Facebook Twitter

Με πληροφορίες από BBC

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM